marți, 24 noiembrie 2009

Sfat

Pentru toti cei descumpaniti de politica asta, un sfat:
A venit momentul sa va uitati mai mult la Animal Planet, Discovery, AXN. Ati neglijat de prea mult timp emisiunile de acolo, uitandu-va la tot felul de talk-show-uri aberante. Ati citit suficient de mult pe internet si in ziare.

Aveti deja in creier toate datele de care aveti nevoie ca sa hotarati cu cine votati in 6 decembrie. Cu cat va uitati mai mult la televizor, cu atat deveniti mai nesiguri.

Stiti cum e cand pronuntati de foarte multe ori un cuvant, una dupa alta, parca ajungeti de nici nu mai stiti ce inseamna cuvantul? Vi s-a intamplat, nu?

La fel este si acum, cu alegerile. Ce rost are sa va mai tot uitati la aceleasi emisiuni, cu aceiasi invitati care sustin aceleasi pareri?

Credeti ca ei sunt prosti? Exact asta e interesul lor, sa va tina in corzi suficient de mult incat sa nu aveti timp sa va dezmeticiti si sa va hotarati. Pana la urma, faptul ca sunteti inca nehotarat nu este vina candidatilor. Este vina voastra ca nu va hotarati o data. La fel faceti si cand va cumparati salam? Stati 2 luni in magazin pana va hotarati daca sa luati salam de vara sau de toamna?

De ce credeti ca ar fi diferita aceasta decizie? In fiecare zi hotarati tot felul de lucruri: imi iau sau nu un credit, imi fac concediul in bora bora sau in maldive, emigrez sau nu, fac greva foamei sau nu, ascult radio3net sau nu, etc.

In fiecare zi luati tot felul de decizii care va influenteaza viata pe perioade de timp asemanatoare cu durata mandatului presedintelui, 5 ani. Asa ca de ce va este asa de greu sa hotarati cu cine votati?

Raspunsul e simplu: sunteti manipulat de presa, media si societate. Alta explicatie nu exista, din moment ce totusi, sunteti in stare sa luati decizii...

Se stie foarte bine ca oamenii in general sunt orgoliosi, asa ca va intreb, orgoliul ala al vostru nu va transmite nimic? Va complaceti in a fi manipulati de niste strategii care nici nu sunt chiar asa de complicate? Voi nu sunteti in stare sa fiti independenti? Nu sunteti in stare sa le radeti in fata? Nu sunteti mai inteligenti decat un copil de 2 ani care face ce i se spune? Nu va duce capul sa luati nici macar o decizie?

:)

Sper ca v-ati enervat deja, insa intr-un mod constructiv in care sa va adunati fortele psihice si sa va hotarati o data cu cine votati. Cine stie? Poate chiar luati o hotarare buna. Poate ca nu veti ajunge in situatia de a va plange ca cel pe care l-ati votat nu a facut nimic iar daca chiar ajungeti in situatia aia, ce conteaza?

Credeti ca sunteti singurul care a fost mintit de un politician?

Aveti un orgoliu chiar atat de nebun incat sa credeti ca vi s-a adresat voua, personal?

Toti suntem o masa de manevra. Chiar si persoana care este cel mai putin manipulabila, tot face parte dintr-o categorie ;)
Sociologii cunosc aceste categorii si isi adapteaza mesajul in functie de interes.

Asa ca nu va mai credeti atat de speciali si hotarati-va o data.

Sunt niste emisiuni foarte interesante pe Animal Planet.

Niciun comentariu: