miercuri, 16 decembrie 2009

Habemus presedintem

Daca as fi eu in locul opozitiei, as incerca sa minimalizez rezultatele lui Basescu in noul mandat. Sa incerc sa para ca de fapt nu datorita lui s-a intamplat binele(daca se va intampla), ci datorita parlamentului, guvernului, etc. astfel incat peste cinci ani sa nu mai conteze asa de mult persoana lui Basescu in campania electorala.

Cum as realiza asta?
Sunt doua posibilitati:
1. sa fac o opozitie activa, care sa vina cu propuneri si solutii la probleme ca sa pot spune apoi ca eu am facut treaba si nu datorita lui Basescu s-a intamplat
2. sa continui cu manipularile pe televiziuni, inca 5 ani si din cand in cand cate o lege pe ici pe colo, in punctele neesentiale, ca sa nu se poata spune ca nu am facut nimic si mai mult, sa nu se poata spune ca Basescu o facut ceva.

Logic, nu?

Daca opozitia va avea maturitatea politica sa aleaga solutia 1, va fi bine pentru noi toti.

Daca aleg solutia 2, inseamna ca isi merita locul si sunt convins ca vor pierde si procente, pentru ca romanii au inceput sa inteleaga mult mai multe decat acum 20 de ani (chiar daca inca nu destul).

Desigur ca exista si combinatia intre cele doua solutii: sa vina si cu propuneri si sa si manipuleze in presa.

Foarte bine, atata timp cat fac ceva util, pentru ca daca vor continua sa faca aceeasi opozitie distructiva ca si pana acum, vom pierde toti, inclusiv ei.

Un comentariu:

cherecharlott spunea...

f bun titlul