joi, 10 decembrie 2009

Politica PSD / PDSR

Nu am inteles niciodata de ce PDSR-ul sau PSD-ul au fost intotdeauna antireformisti.

Si in situatii in care era evident interesul national, interesul poporului roman, PSD-ul a fost impotriva.

Au reusit de exemplu "performanta" deosebita de a tine Romania in afara Uniunii Europene in 2004, cand majoritatea tarilor foste comuniste au aderat.

Cand interesul este evident sa se faca descentralizarea statului, PSD-ul este impotriva.

Cand interesul este evident sa se faca reforma in domeniul salarizarii la stat, PSD este impotriva.

Cand interesul este evident sa se faca reforma in domeniul pensiilor si privilegiilor, PSD este impotriva.

Cand interesul este evident sa se guverneze tara, pe perioada de criza, PSD-ul iese de la guvernare si tranteste guvernul.

Cand interesul este sa se scape o data pentru totdeauna de comunism, FSN-ul face o mineriada.

Cand interesul este sa se faca legea lustratiei, punctul 8 din declaratia de la Timisoara, FSN-ul nu face nimic.

Cand Basescu condamna comunismul in Parlament si il declara ILEGAL SI CRIMINAL,
PSD-ul boicoteaza si face scandal.

Cand democratia pare ca invinge, opozitia exercitata de PDSR il aduce pe Constantinescu in situatia de a zice ca l-a invins sistemul.

Cand justitia pare ca incepe sa functioneze impotriva marilor corupti, PSD-ul face contestatie la Curtea Constitutionala si aduce lucrurile intr-o situatie atat de perversa incat, pentru a incepe urmarirea penala a unui parlamentar este nevoie de avizul Parlamentului...

Cand CNSAS-ul pare ca incepe sa aduca rezultate, PSD-ul cu ajutorul lui Dan Voiculescu si a contestarii sale la Curtea Constitutionala o transforma intr-o institutie fara nici o putere.

Cand vad ca au pierdut alegerile datorita diasporei, PSD-ul pune la indoiala dreptul romanilor din strainatate la vot, drept garantat prin Constitutie!

Cand s-au facut toate marile fraude, devalizari de banci, privatizari frauduloase, vanzari ale resurselor strategice, datorita PDSR-ului/FSN-ului s-a trecut totul sub tacere.

Cand au vazut ca incep sa piarda controlul, au incercat sa il suspende pe Basescu in 2007.

Cand TVR-ul a dat publicitatii filmul in care Decebal Traian Remes lua mita, PSD-ul a votat schimbarea conducerii si l-a pus la conducere pe Sassu (membru al partidului), care a controlat aceasta institutie in interesul PSD-ului (s-a vazut si in campania electorala).

Lista poate continua.

DE CE TOATE ASTEA?

Dupa alegerile acestea, avand in vedere si ultimul post pe care l-am scris, cred ca am inceput sa inteleg mai bine.

PSD/PDSR la inceput a fost clar un partid neocomunist si deci filorus. Se stie ca Ion Iliescu a fost omul rusilor (ca mic exemplu, Iliescu l-a numit dupa revolutie ca ministru de interne pe generalul Militaru, care era agent secret rus!!!!!!!!!!)

Care putea sa fie scopul acestui partid dupa revolutie, din punct de vedere al rusilor?
Sa pastreze instabilitatea in tara. Sa blocheze reformele, astfel incat tara sa nu iasa de sub influenta lor. Asta au si facut: mineriada a dat un semnal clar investitorilor ca in Romania nu se pot face afaceri, riscurile fiind prea mari.

Cu timpul, evident ca s-au mai schimbat lucrurile. Au inceput sa le placa puterea, astfel ca in mandatul 2000 - 2004 parea ca au pus mana definitiv pe aceasta tara.

Se zice ca Alianta DA a castigat alegerile in 2004 cu ajutorul americanilor. Se stie ca a castigat la mustata atunci Basescu in fata lui Nastase.

Ce trebuia atunci sa faca PSD-ul? Ce a si facut, sa franeze in continuare reformele, sa nu lase statul sa se modernizeze, pentru ca ar fi pierdut controlul.
Evident ca nu mai conta atat de mult componenta filorusa, insa cu siguranta a ramas si s-a vazut foarte bine din vizitele secrete ale lui Geoana la Moscova.

Daca pierdea acum Basescu, ne intorceam din nou la antireforma.

Toate ziarele din strainatate vorbesc asa: Basescu, proreformist, Geoana, reprezentantul fostilor comunisti.

Intelegeti o data pentru totdeauna oameni buni. Uitati-va la exemplele de mai sus. Trebuie sa se termine cu aceasta influenta a PSD-ului asupra Romaniei. Daca nu, nu vom reusi niciodata sa scapam de trecut si sa intram in randul tarilor civilizate din vestul Europei.

PSD-ul a facut intotdeauna opozitie reformei, chiar si cand a fost la guvernare, anul acesta!!!!

Ajunge!

Niciun comentariu: