marți, 23 martie 2010

Voicu

Am vazut aseara la Nasul niste secvente din emisiunea Nasul din octombrie 2009 in care a fost invitat Traian Basescu. In respectiva secventa vorbeau despre demiterea ministrului de interne Dan Nica si presedintele Basescu povestea de oamenii care erau implicati in faza cu scurgerile de informatii de la DGIPI la Vanghelie: Dumitru Iliescu, fost sef la SPP, inca o persoana de care nu imi mai aduc aminte si...senatorul Voicu. Evident ca este vorba despre Catalin Voicu, cel care este acum in mijlocul scandalului cu coruptia in justitie.

Ce vreau sa spun:

avand in vedere ca stenogramele care au aparut in presa cu Voicu nu se fac de pe o zi pe alta, cu siguranta Basescu stia la acel moment despre toate mizeriile astea. Chiar el spunea exact la fel: "mizeriile din Ministerul de interne". Cum Boc primea si el in calitate de prim ministru informatii de la SRI, este mai mult decat clar ca a avut motive intemeiate sa il demita pe Nica.

Basescu zice in emisiunea respectiva o chestie foarte tare: Liviu Dragnea si Gabriel Oprea si-au dat demisia din functia de ministru de interne. Nica a fost insa dispus sa stea.....

La acea data nici Basescu nu putea sa vorbeasca despre aceste chestiuni, nici Emil Boc nu putea sa justifice demiterea lui Nica cu aceste informatii pentru ca ar fi daunat anchetelor in curs.

......Mai departe........

Aseara la Nasul au spus o chestie interesanta:
Voicu a fost pus in 26 decembrie 1989 sef la Parchetul General si, din spusele unor procurori din acea vreme: "Voicu invartea pe deget un pistol si zicea ca cine nu face ce spune el va fi impuscat fiind considerat terorist"...

http://ro.wikipedia.org/wiki/Cătălin_Voicu

Citez:

"Este apropiat de Ion Iliescu, al cărui consilier pe probleme de siguranţă naţională a fost în vremea mandatului prezidenţial 2000 - 2004"

Ma tot intrebam eu de-a lungul timpului cum de a putut Iliescu sa ramana atat de mult timp cu atata influenta in politica?

Raspunsul este foarte simplu: el i-a pus in functii, cel putin pe o parte; a fost in cea mai importanta pozitie din stat cat timp s-au format aceste retele de crima organizata si coruptie. Le stie pe toate, le-a acceptat tacit, s-a facut ca nu le vede. Ii stie pe toti, i-a facut pe toti, asa ca nu isi permit sa il sape.

Revenind, dati-va acum seama cata manipulare a opiniei publice a fost in acea perioada pe marginea demiterii lui Nica din functia de ministru de interne. Boc practic a facut o chestie buna: l-a demis pe un ministru de interne care permitea retelei de corupti a lui Voicu acces la informatii. Ce a facut Geoana ca raspuns?

A iesit de la guvernare.

Revin cu o completare la ce am scris in postul "Traiti bine?" din decembrie anul trecut: nu numai ca au iesit de la guvernare ca sa il puna pe Basescu sub presiune din punct de vedere electoral, dar si ca sa ascunda toate mizeriile care se intamplau de fapt pe ascuns. Evident ca saracul PSDist de provincie zicea ca nu e bine sa iasa de la guvernare, pentru ca daca pierd alegerile pierd puterea de tot, insa aceste considerente erau prea putin importante pentru Geoana si ai lui la momentul respectiv. Cu siguranta si ei erau constienti de acest aspect, insa aveau chestii mult mai presante care trebuiau sa le rezolve.

Intelegeti voi acum cum mergeau lucrurile si cum din pacate inca mai merg?

Intelegeti cat de important era pentru ei ca Basescu sa dispara?

Intelegeti ca foarte multi din acesti oameni au fost pusi la "revolutie" in pozitii cheie si urmareau interesele unor grupuri ascunse si nu ale romanilor?

Veti spune: bine, dar acum Basescu ii pune pe ai lui; e acelasi lucru.

Raspunsul este: chiar credeti ce spuneti?

Un comentariu:

vali spunea...

ma bucur sincer ca l-au arestat pe voicu....si sper sa fie doar inceputul...
daca privesti raportul pe justitie e total altceva...acolo conteaza f multe alte lucruri; mai au cu totii de munca :)

si referitor la basescu, e un prim motiv bun ca sa imi para rau ca nu l-am votat. al doilea ar fi faptul ca de cand a fost reales, e mult mai discret; si asta e bine.

dar mai vreau motive...intotdeauna asteptarile sunt mari de la invingatori :)