joi, 7 octombrie 2010

Contextul potrivit

Nu toata ziua am onoarea sa imi apara numele intr-un articol impreuna cu Traian Basescu si Radu Moraru, asa ca o sa imortalizez acest eveniment cu un post pe blog.
Articolul se gaseste aici.

            Radu Moraru: Marius Ogrean vă întreabă ce pârghii instituţionale aveţi să ajutaţi justiţia să funcţioneze mai bine.
            Traian Băsescu: Nu am nici una, din păcate. Singurele zone în care pot să fac ceva sunt legate de numirile la vârf în justiţie, care întâi primesc aprobarea CSM şi pe urmă eu trebuie să emit un decret de numire în funcţie. Săptămâna trecută am numit noul preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, noul vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi şeful Secţiei Comerciale.
            Radu Moraru: I-aţi şi verificat pe aceşti oameni, prin instituţiile pe care le aveţi, să vedeţi dacă puneţi nişte infractori sau nişte oameni buni?
            Traian Băsescu: Nu, judecătorii chiar am considerat că pentru numirea în funcţii de judecători nu trebuie să verific decât reputaţia lor şi nimic altceva, mai ales că şi toţi trei sunt în momentul de faţă judecători la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Şi vă mai spun un lucru. Sigur că nu s-au făcut numirile…, exact pentru a evita respingeri de candidaţi, a existat o consultare, spre marea mea satisfacţie CSM mi-a propus două femei în fruntea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Eu cred că femeile vor fi mult mai oneste şi am mare speranţă că cele două judecătoare pe care le-am numit săptămâna trecută vor schimba abordările justiţiei în România, pentru că, ştiţi foarte bine, tonul se dă de la Înalta Curte pentru toată justiţia.

P.S.
Raspunsul nu e foarte multumitor, insa nu te poti astepta sa primesti o multime de detalii intr-un interviu de genul acesta. M-am documentat eu mai mult a doua zi.

Niciun comentariu: