joi, 28 octombrie 2010

Probleme politice

Au inceput sa ma enerveze cei de la putere.
Sa nu ma intelegeti gresit, ii sustin din tot sufletul in demersul de reformare al statului, atat de necesar unei Romanii cu severe traume post-comuniste care inca nu s-au vindecat.

Problema este ca sunt cam slabi.

Eu pana acum am avut un discurs care se indrepta spre a critica opozitia, datorita modului absurd prin care inteleg sa faca politica: initiative impotriva interesului national, taraganarea dusa la extrem a legilor in Senat si comisii, demagogie si populism, manipulare si fatarnicie.

Ma gandesc ca nu mai exista in acest moment nici un dubiu in legatura cu ce le poate pielea celor din opozitie, mai ales dupa cele intamplate ieri. Pur si simplu, nu pot mai mult, nu ii duce capul, sunt afundati pana peste cap in coruptie, hotie si minciuna.

De aceea am sustinut puterea actuala, singurii care au dat dovada ca ar avea o agenda care este orientata spre interesul national.
Asta este bine, dar nu e suficient. In momentul in care nu sunt in stare sa faca un proiect legislativ pana la capat care sa nu poata fi intrerupt de Curtea Constitutionala (chiar si pe buna dreptate), cand nu pot sa isi tina in frau toti desteptii din randurile lor care incearca sa castige capital politic atacandu-si propria echipa, cand nu se pot abtine sa se certe intre ei, atunci deja incep si eu sa ma enervez.

Nu ma enervez ca majoritatea sensibililor care spun ceva in genul: "Toti sunt la fel! Toti sunt hoti! Nici unul nu e mai bun! M-au dezamagit toti! Nu ma mai duc la vot!".

Ma enervez zicand constructiv ca ar trebui sa isi imbunatateasca serios politicile interne.
Au vointa politica sa faca bine, au o majoritate care ii sustine, au un presedinte de tara care ii sustine. Au toate premisele sa faca treaba.

Deci, faceti treaba!

2 comentarii:

Vali spunea...

Spune mi te rog si mie care este diferenta intre enervatul tau constructiv si enervatul sensibililor?
Cauza este comuna, deziluzia in fata incoerentei si mediocritatii politice crase. Dar de ce prin faptul ca tu sustii niste incompetenti esti mai constructiv?(chiar daca sunt mai putin incompetenti decat demagogii, tot incompetenti raman).

Un sensibil.

Marius Ogrean spunea...

Diferenta este ca atitudinea sensibililor este o capitulare.
Atitudinea mea este de a lupta in continuare.