luni, 31 ianuarie 2011

Trivializare

Care este miza atacurilor exagerate ale PSD-ului impotriva PDL-ului in cazul dosarului penal al lui Constantin Nicolescu?

S-a vazut cat de valoros este un dosar penal al unui politician important sau al unei personalitati cunoscute.
Cand a fost arestat Gigi Becali, toata presa a discutat despre asta, non stop, orice altceva trecand in plan secundar.

Cand Sorin Ovidiu Vantu a fost arestat la fel toata lumea a sarit in sus sa il apere, scaderea salariilor bugetarilor trecand in plan secundar.

Cand primarii din Valcea si Baia Mare au fost condamnati la inchisoare cu executare, ce interesant a fost sa vedem intr-un final oameni importanti condamnati pentru coruptie sau alte infractiuni.

Este o unealta buna de distragere a atentiei de la probleme, in sensul ca "Uitati, lucrurile totusi merg inainte".
Chiar asa si este.

Evident ca PSD-ului nu ii convine asta. Asa ca s-au hotarat sa demonteze o data "smecheria" asta cu dosarele penale, sa o trivializeze, asociind-o in mintea oamenilor slabi cu "statul politienesc al lui Basescu", "dictatura lui Basescu", "incalcarea statului de drept de catre PDL", etc. Toti nihilistii, betivii din carciumi, in general oamenii slabi, o vor lua incet incet pe panta asta: "Bai, mai las-o dracului cu dosarele astea! Astia le incalca drepturile saracilor oameni! Nu ma asteptam sa mai vad politie politica in Romania".

Nu e mare paguba, pentru ca oamenii slabi oricum erau deja cuplati la "Basescu dictator", "amanetarea viitorului copiilor nostri", "o fi fost aia din trecut rai, dar astia fura cel mai mult" si alte afirmatii aberante care nu pot fi argumentate insa lumea continua sa le sustina. Scopul este sa le dea acestora un subiect de barfa in plus si poate poate o parte din cei care nu sunt oameni slabi vor incepe sa nu ii mai intereseze cand un politician important este arestat.

Ce se intampla cu alegatorii care pe buna dreptate spun ca PSD-ul incearca sa influenteze intr-un mod profund negativ mersul justitiei si fac a nu stiu cata oara tara de ras? Cum zicea Iliescu: "deficitul de imagine se va estompa in timp".

P.S. De ce a spus Adrian Nastase ca daca PSD-ul nu reactioneaza la arestarea lui Nicolescu este un partid de mamaliga? Motivul e simplu: pentru a-ti calca atat de serios constiinta in picioare sustinand asemenea proteste, trebuie sa fi facut dintr-un alt material decat mamaliga.