marți, 8 februarie 2011

Ce inseamna planificarea?

Este interesant ce se intampla zilele acestea cu arestarile vamesilor. Acum cateva saptamani a fost arestat Constantin Nicolescu, baron local din Arges. Vantu a fost arestat la un moment dat si altii la fel.

La fiecare eveniment de acest gen, opozitia il acuza pe Traian Basescu de manipularea justitiei, de deturnarea opiniei publice de la criza si alte probleme ale tarii cu aceste cazuri.

Chiar si eu ziceam acelasi lucru.

Intrebandu-ma "cum naiba poate Basescu sa le faca dosar la astia exact cand trebuie?", am ajuns la o concluzie foarte interesanta: presedintele nu le face el dosar politicienilor sau vamesilor; presedintele stie cum decurg anchetele procurorilor, stie cand acestea se vor finaliza si atunci isi planifica lucrurile astfel incat sa se potriveasca perfect cu aceste dosare penale :)

Este de-a dreptul machiavelic, insa, foarte eficient si inteligent.
Daca am putut sa ma gandesc eu la chestia asta, cu siguranta ca anumiti consilieri ai presedintelui cu mult mai multa experienta in astfel de domenii au facut aceste rationamente deja de mult timp.

Ce inseamna asta?

Inseamna ca justitia incepe sa functioneze. Daca se aresteaza tot mai multi oameni, inseamna ca se fac anchete, se fac denunturi, se ajunge la procese si, la un moment dat, se vor da si sentinte.

Inca o observatie: presedintele nu avea cum sa spuna asa ceva, ca sa arate ca nu el le face dosarele politicienilor, pentru ca se disculpa pe o parte si se inculpa pe alta, asta in cazul in care modul in care afla astfel de detalii nu este transparent. Daca totul este transparent, pot sa spun ca are o echipa buna de consilieri.

P.S. Are cineva vreun argument in favoarea tezei cum ca presedintele controleaza dosarele? Imi aduc aminte cand Emil Constantinescu zicea ca datorita lui nu i s-a facut dosar lui Basescu cu flota. Care sunt parghiile presedintiei, daca exista?

Niciun comentariu: