joi, 31 martie 2011

Ce ar putea fi Wikileaks?

Ar putea fi o unealta foarte eficace.

Mai intai sa vedem cum a aparut. Vinovatul a fost considerat, din cate stiu, un soldat american din Irak care accesa aceste informatii si le scotea copiindu-le pe un CD ascuns in carcasa altui CD cu Lady Gaga...
Apoi a avut un proces penal si mai multe nu stiu.

Informatiile care au aparut in urma acestor dezvaluiri la prima vedere au fost foarte compromitatoare. Statul american a facut mare scandal, Julian Assange a devenit persona non grata, amenintari la adresa lui, scandal sexual, proces, arestare, etc.

Mai tarziu s-a vazut ca de fapt America nu a iesit deloc sifonata in urma acelor dezvaluiri, informatiile fiind de natura doar sa confirme lucruri care se cam stiau.

Ce ar putea insemna asta? Ca toata aceasta tevatura cu Wikileaks a fost facuta intentionat, pentru a credibiliza Wikileaks, astfel incat cand apar niste informatii pe acest site, lumea sa le considere adevarate.

Si pana la urma, eu cred ca sunt adevarate, insa daca nu ar fi fost acest scandal international, oameni precum Ponta si Antonescu acum ar fi putut foarte usor sa puna documentele in categoria falsuri, facaturi, manipulari de-ale lui Basescu. Nu pot face insa asta pentru ca Wikileaks are credibilitate....

Sa venim acum la Romania. Foarte interesant!

Tara noastra s-a angajat in conflictul din Libia, oferind ajutor la impunerea embargoului cu fregata Ferdinand si oferind aeroporturile noastre avioanelor americanilor. Om fi noi membri NATO, dar asta nu inseamna ca nu putem negocia alte lucruri pentru sprijinul nostru. Pana la urma, nu toate tarile NATO s-au implicat in acest conflict!

De ce are nevoie Basescu cand negociaza cu americanii? Ajutor pentru lupta politica interna, ajutor pentru a arata populatiei adevarul pe care il ascunde presa si el probabil nu are voie sa il divulge, pe motive de secrete de stat sau anchete in curs de derulare.

Atunci americanii se ofera sa il ajute "desecretizand" documente de la ambasada, din care sa reiasa acest adevar. Una e cand spune Basescu ceva (atata l-au tocat pe la televiziuni ca o parte din populatie nu il mai crede) si alta este cand spune acelasi lucru ambasadorul SUA in Romania.

Un indiciu interesant pentru asta este ca presedintele stia ca vor aparea "turnatoriile" respective, inainte ca telegramele sa fie publicate in presa. Probabil ca l-a scapat gura sau a vrut sa faca un gest de curtoazie la Realitatea.

O divagatie: scriind aceste randuri mi-am dat seama de ce s-a dus Basescu la Realitatea TV. A incercat sa ajute managementul actual sa ramana acolo!!!!!!!!!!!!!!!! Vantu a convocat consiliu de administratie pe 5 aprilie pentru a pune in discutie contractul de management incheiat cu Asesoft. Nu ii convine ca nu isi mai poate face jocurile avandu-l pe Ghita manager.

Revenind la Wikileaks. Aceste dezvaluiri vor avea rolul de a limpezi apele in mazga din politica din Romania. Va putea si romanul de rand sa vada cu ochiul liber toate porcariile care au avut loc in ultimii ani.

Ma bucur pentru noi. Se va intari democratia, pentru ca va creste rezistenta poporului la tot felul de manipulari de doi lei.

P.S. Sa ma laud un pic, ca nimeni nu mai stie ce am scris in 2009. Daca cititi articolul Sfere de influenta, veti vedea ca am intuit aceasta polarizare din politica interna care reiese din telegramele Wikileaks: pro-americani PDL-ul si pro-rusi PSD-ul. PNL-ul nu are optiune, merge cum bate vantul.

Niciun comentariu: