luni, 18 aprilie 2011

Care o fi aia buna?


Care o fi religia aia buna? Nu va e frica de condamnarea pe vecie dupa moarte in focurile si chinurile iadului?

Ia sa vedem ce iaduri avem:
- grecii - Tartar
- celtii - Uffern
- bretonii - Anaon
- aztecii - Mictlan
- maiasii- Xibalba
- iudaicii - Gehenna
- crestinii - iadul
- islamisti - Jahannam
- budistii - Avici

No...cum facem? Avand in vedere ca de-a lungul istoriei romanii au trebuit tot timpul sa negocieze cu mai multe parti pentru a-si asigura supravietuirea, nu credeti ca ar cam trebui sa luam masuri?

Adica, bun, iadul ca iadul, dar daca nu stiu ce papa prin evul mediu s-a trezit sa o ia razna, sa rescrie biblia in cine stie ce moduri aiurea si noi acum picam de fraieri crezand in crestinism?

Nu va tataie fundul deloc cand va ganditi ca o sa petreceti eternitatea in Xibalba sau in Jahannam?

Hmm.......ce sa facem, ce sa facem? Radeti voi radeti, gandind "Lasa-l in pace pe papagalul ala cu iadurile lui. Eu STIU in ce cred. Credinta mea este de nezdruncinat." dar nu e rasul vostru.

Pentru ca pe de-o parte ziceti ca credinta voastra e de nezdruncinat, dar pe de alta parte nu luati in calcul dovezile evidente, deci va mintiti frumos.
Eu zic sa va uitati bine pe lista aia si sa alegeti, ca inca mai aveti timp.

P.S. Va dati seama in ce greseala potential enorma ati fi daca ati fi taoisti? Taoismul, in anumite forme, nu are conceptul de iad. Moralitatea este vazuta ca o creatie a omului. De asemenea nu exista conceptul de suflet. Este de-a dreptul entuziasmanta aceasta viziune asupra lumii, mult mai lipsita de dileme si probleme, insa, ati risca. Crezand in aceasta religie, v-ati diminua statistic si mai mult sansele ca sa ajungeti in rai. Complicat mai...

Niciun comentariu: