marți, 10 mai 2011

La omul sarac nici boii nu-i trag

Romanii au cateodata darul de a fi de-a dreptul enervanti.

A devenit un sport national sa ne plangem de Basescu, sa ne plangem de guvern, ca Romania e o tara de rahat, "cand o sa se egalizeze salariile cu occidentul", "cand o sa creasca pensiile", vin americanii sa ne cotropeasca tara, vine FMI-ul sa ne vanda firmele (ca active nu stiu daca inteleg prea multi ce inseamna), e scumpa rau benzina, gazul e foarte scump si auzi ca vor sa-l scumpeasca si mai mult, "suntem o tara bananiera", "suntem in lumea a treia", ii pupam in fund pe americani, Romania intra in derapaje tot mai grave (nu stiu sa dau exact citatul din Crin Antonescu), Elena Udrea huaaaaaaa, brandul national cu frunza e de cacat, o sa ne rada de pe fata pamantului teroristii pentru ca am avut nesabuinta sa acceptam scutul anti-racheta american, economia Romaniei e la pamant, era mai bine pe vremea lui Ceausescu, PDL-istii sunt mai hoti decat aialalti, etc.

Vorba din titlu este foarte sugestiva: omul sarac cu duhul sau prost sau incult sau nesimtit sau indolent nu are resurse sa se scoata singur din starea in care este. Atata ne plangem de parca e sfarsitul lumii si plangem si plangem ca nu ne lasam nici un moment de ragaz sa ridicam un pic capul din pamant, sa deschidem ochii si sa vedem unde suntem si ce trebuie sa facem.

Degeaba vrea unul, doi, cativa, un partid, o coalitie sa faca ceva, daca poporul se lasa prostit de manipularile ieftine ale opozitiei, singur prin autosugestie se va cufunda mai mult in probleme.

Si spun probleme pentru ca saracie nu este.

Aici e saracie!Sunt convins ca e greu, nu vreau sa fiu rau. Dar va rog sa nu ne mai plangem de mila si sa ne vedem de treaba.

Inca o chestie: de ce au romanii impresia ca un guvern bun ar putea face totul sa fie bine in cateva luni?

Sa zicem ca ai stomacul gol ca nu ai bani sa iti cumperi de mancare. Cu ce te ajuta daca il votezi pe unul care iti ofera marea cu sarea? Iluziile nu tin de foame.

2 comentarii:

Anonim spunea...

nu uita sa treci pe la casieria pdl sa-ti iei banii. chiar daca au mai saracit si ei in astia cativa ani, boii se vede ca inca trag la ei.

Marius Ogrean spunea...

Daca tin bine minte, Monica Macovei zicea intr-un interviu ca functiile in PDL nu sunt platite. Daca nici pentru membrii nu dau bani, crezi ca ar da pentru un simplu cetatean?