marți, 18 octombrie 2011

Exemple de gandire politica strategica

De ce se intalneste Ponta cu premierul spaniol Zapatero miercuri? Pentru a fi clar, intalnirea va avea loc in contextul in care s-au impus restrictii muncitorilor romani pe piata de munca spaniola.

In primul rand, PSD vrea sa fie si el activ in slujba cetatenilor tarii. Au considerat ca au frecat menta suficient de mult si daca mai continua, le va fi greu sa convinga electoratul anul viitor, la alegeri, ca pot reprezenta o alternativa la PDL, partidul care, nu-i asa, a scos tara din criza.

In al doilea rand, daca reuseste sa rezolve ceva, Ponta il poate ataca pe prezidentiabilul Sebastian Lazaroiu, zicand ca atunci cand acesta a fost ministru, nu a putut rezolva aceasta problema, in timp ce el a facut si a dres.

Veti spune: pana in 2014 cand vor fi alegeri prezidentiale mai este mult timp. Poate da, poate nu.

Traian Basescu este pregatit sa isi dea demisia prematur, exact in perioada alegerilor parlamentare anul viitor, cand poate ca se va modifica si constitutia si se vor tine toate alegerile in acelasi timp (ceea ce nu ar fi rau deloc). De ce credeti ca a tot spus ca ii pare rau de al doilea mandat? Credeti ca nu ii place sa fie seful statului? E si aia o chestie pe care o are pregatita, pentru cand va fi nevoie.

Nu s-a intamplat nimic public, dar deja se fac lucruri foarte minutioase pentru a pregati campania electorala.

Le urez succes, insa sa stie ca eu nu voi uita cat rau au facut tarii in 2010 opunandu-se obsesiv masurilor puterii. E usor sa gasesti exemple de tampenii pentru care nu merita nimic. Mi-a mai venit una in minte acum, pe loc: poza de grup facuta de oameni importanti din PSD (Nastase, Hrebenciuc, etc.) in fata sediului PSD Pitesti cand a fost arestat securistul sef de consiliu judetean de acolo (Nicolescu parca il chema). Cred ca o sa fac odata o lista cu dinastea, ca e pacat sa le uitam.

P.S. PNL-ul pe unde este? Va zic eu: pe nicaieri.

Niciun comentariu: