marți, 24 ianuarie 2012

Isi da miercuri Basescu demisia?

Terenul ar fi propice, avand in vedere protestele din tara.

Sebastian Lazaroiu este pregatit sa castige alegerile anticipate prezidentiale din toamna. (si le va castiga)

Ar fi o miscare foarte dura dar interesanta. De 8 ani de zile romanii sunt asaltati zilnic de mesaje impotriva lui Basescu. Chiar daca a facut foarte multe pentru tara, situatia economica interna si internationala a fost dificila.

Societatea civila ar primi ce asteapta. In acelasi timp, s-ar elibera aceasta presiune uriasa creata de opozitia lui peste. Cum zicea azi Traian Basescu: ei vor demisia guvernului, demisia presedintelui, demisia parlamentului deci o tara in aer. Asta au facut de 8 ani incoace: orice pentru putere. Nu o vor avea, pot sa stea linistiti.

Basescu ar putea cere ca in schimbul demisiei opozitia sa voteze si ea o noua Constitutie, in care mandatul presedintelui sa revina la patru ani plus alte modificari propuse de guvern in proiectul inaintat Parlamentului. Reformarea statului pana la capat. Daca opozitia nu va vrea, va arata ca nu da doi bani pe parerea oamenilor pe care se prefac ca ii sustin. Nu isi va mai da demisia si opozitia va pierde. Daca opozitia va vrea, iar vor pierde, pentru ca tot ce au facut in ultimii opt ani a fost sa puna piedici unor oameni care au dorit reformarea Romaniei.

Vom vedea. Eu il sustin oricum ;)
Si o sa o repet pana va intra in cap!

Asta inseamna democratie: iti votezi reprezentantii, apoi astepti sa li se termine mandatul si ii alegi pe altii.

Opozitia noastra e profund iresponsabila. E ca si cand ar juca finala Champions League si in minutul 70 ar refuza sa mai joace pentru ca oricum sunt condusi cu prea multe goluri. Fiecare pasare pe limba ei piere.

Ar fi dovada suprema pentru acesti nesimtiti din opozitie ca dictatura a fost doar in capul lor.

P.S. Ma gandeam mai bine: daca isi da demisia Traian Basescu, eu o sa protestez ca sa nu si-o dea. Nu l-am votat pentru 3 ani ci pentru 5.

2 comentarii:

Anonim spunea...

eu l-am votat pentru 0 ani, eu si jumatate din cei care au votat

Marius Ogrean spunea...

Mai aveti rabdare atunci pana in 2014.