luni, 6 februarie 2012

Multumim pentru speranta, domnule Boc!

Avem mai multe motive de speranta datorita fostului prim-ministru, Emil Boc:

1. Indiferent de ce spune lumea rau sau neutru intentionata, datorita lui Emil Boc Romania a iesit dintr-o profunda recesiune care s-a petrecut in timpul celei mai mari crize economice mondiale din istorie. Istoria nu va pastra toate intoxicarile care s-au vehiculat in ultimii ani sub ale caror influenta romanii inca mai sunt. Ce conteaza ca a facut ce a zis presedintele Basescu? Cum zicea Stefan Vlaston: cu cine trebuia sa colaboreze? Cu Papa de la Roma? A colaborat cu presedintele tarii pentru a realiza agenda de reformare a statului. Ce e rau in asta? Cel mai probabil, istoria il va consemna ca primul ministru care in parteneriat cu presedintele tarii, a trecut Romania de cea mai grava criza economica, adoptand niste masuri de austeritate indraznete. Merita felicitat pentru asta.

2. Avand in vedere declaratia lui Traian Basescu la numirea lui MRU ca premier desemnat in care spunea ca acesta trebuie sa inceapa demersurile de crestere a nivelului de trai al populatiei, putem trage concluzia ca datorita demisiei lui Emil Boc, noul guvern va putea lua niste decizii prin care sa mareasca salarii sau pensii. Vechiul guvern a avut un mesaj foarte puternic prin care a dat de inteles ca acestea nu se vor putea mari. Nu putea sa se intoarca la 180 de grade sa spuna acum ca le va mari. Noul premier nu va avea insa nicio problema in a face asta. Sunt convins ca au convenit deja cu FMI un plan prin care sa se realizeze acest lucru.
Doar suntem aliati cu americanii, ne mai ajuta si ei (cel mai mare contributor la FMI este SUA).

Cu aceasta ocazie, trebuie punctat un lucru: orice politician ar mari salariile si pensiile, cu draga inima. Daca nu o face, asta nu inseamna ca e rau, nici tampit. Inseamna pur si simplu ca nu se poate.

Romanii au inteles acest lucru!!!

De aceea au protestat doar cativa oameni raportat la populatia tarii si multi dintre ei platiti.

Pe langa faptul ca poporul e multumit, aceste cresteri de venituri ale populatiei ajuta la cresterea consumului, care ajuta la cresterea veniturilor agentilor economici, care ajuta la cresterea veniturilor la buget. Toata lumea e fericita.

Pentru asta si pentru faptul ca ne-a adus in stadiul de a avea crestere economica (mai mare decat media UE), Emil Boc merita felicitat.

3. Prin demisia lui, Emil Boc reda oarecum speranta in clasa politica. Uite ca se poate. Uite ca exista si politicieni care nu se cramponeaza de putere, de scaun cum a facut, de exemplu, Tariceanu. Exista si verticalitate, responsabilitate. Cel mai probabil va pierde si functia de presedinte al partidului. Asta este. Un bun soldat al partidului se sacrifica pentru acesta. Se pare ca Emil Boc este un bun soldat.

Pentru cei care ar specula aceasta afirmatie si ar spune: "Da, e bun sa primeasca ordine!" va spun: recititi punctul 1.

............................

Singurii, saracii, carora nu le da speranta aceasta demisie sunt cei din opozitie. Tot pe dinafara au ramas. Marele lor merit este ca au pus multa presiune pe putere si au adus coalitia in situatia de a fi nevoita "sa faca demersuri pentru a reface nivelul de trai al romanilor" (nu stiu daca e exact citatul). Merita felicitati pentru asta.

Beneficiile insa tot puterea le va trage. Cu salariul marit romanii poate o sa isi faca un concediu placut, se vor simti si ei un pic mai bine, n-o sa mai stie pana in noiembrie tot tambalaul facut de USL.

Oricum, intr-un mod foarte sincer, vreau sa felicit opozitia. Daca poporul va trai mai bine, acest lucru va fi si datorita lor.

Cum zicea insusi Antonescu intr-un discurs adresat protestatarilor: "Luptam SI pentru voi!"

Niciun comentariu: