vineri, 27 aprilie 2012

Un nou inceput

In legatura cu ce am scris ieri, legat de motiune, pot sa spun ca cred ca ar fi fost o miscare foarte buna, politic. Problema e ca datorita contextului economic european fragil in care ne aflam, cel mai bine ar fi totusi sa fie un guvern functional cat mai repede. Nu ne putem compara cu Belgia, de exemplu, care nu a avut guvern mai mult de un an de zile. Ei sunt la alt nivel, isi pot permite asa ceva. Oricat de mult i-ar fi placut lui Basescu sa faca ce am scris, probabil ca responsabilitatea functiei il va obliga sa nu puna bete in roate lui Ponta sa isi treaca guvernul prin parlament.

Cat despre noul guvern care va fi, alcatuit din membri USL, nu am nimic rau de spus. Chiar mi se pare foarte bine ca vor veni si ei la putere. In primul rand, e corect sa se intample asa intr-o democratie. In al doilea rand, e bine pentru ca romanii vor vedea din nou ce inseamna guvernare PSD. Dupa atatia ani de economie care duduie si care apoi e cuprinsa de cea mai mare criza din istorie, in care PSD-ul a fost in opozitie (aproape tot timpul), romanii au uitat de guvernarile lor. Au uitat de privatizarile cu cantec, de legile strambe, de controlarea justitiei, de controlarea presei. Intr-un fel e normal, problemele cotidiene depasesc capacitatea de intelegere a multora. Ce sa mai vorbim de evenimente politice care au avut loc acum 10 ani.

E normal in fond sa mai vina si ei la guvernare. Reprezinta o parte mare din populatie, indiferent de cat de mult contribuie la buget sau nu. Toti sunt cetateni romani, toti au dreptul sa aiba reprezentantii in componenta puterii.

Sper doar sa guverneze tara bine si sper sa nu strice ce au realizat cei de dinaintea lor.

Daca veti auzi la televizor in viitorul apropiat oameni spunand ca era mai bine pe vremea PDL-ului, va fi rau. Va insemna ca in loc sa avansam, o luam inapoi. O fi reprezentand ei o parte a populatiei, dar sa nu uite ca tot firmele si populatia angajata sustin functionarea tarii.

SA NU UITE CA CEI CARE LUCRAM NU SUNTEM PROSTII LOR, IN SENSUL CA NOI LUCRAM SI ALTII HUZURESC, CA UNII ISI STRICA SANATATEA SI FAMILIA MUNCIND DE DIMINEATA PANA SEARA SI ALTII PRIMESC AJUTOR SOCIAL SI ALTE RENTE PENTRU CA AU PILE LA PRIMARIE.

Daca o vor lua din nou razna, cum au facut-o in trecut, de data asta vor vedea ce inseamna vointa clasei de mijloc...in toamna.

P.S. Au dat deja cu batul in balta: l-au propus pe Andrei Marga la Ministerul Educatiei.

Niciun comentariu: