miercuri, 2 mai 2012

Incepe iar

Primele articole, despre politica, am inceput sa le scriu pe blog in toamna lui 2009, in timpul campaniei prezidentiale de atunci. Atat de revoltat eram de ce se intampla, incat am simtit nevoia sa vorbesc, sa fac ceva, ca simteam ca o iau razna.

Va anunt solemn ca cred ca intru iar intr-o stare asemanatoare...

Cand am auzit ca sunt propusi Andrei Marga sau Ecaterina Andronescu la functia de ministru al educatiei, am inceput sa urlu si sa injur singur prin casa.

Va puteti imagina asa ceva?

Cat de papagal am fost, inocent, naiv, boem si cum mai vreti sa spuneti de am putut crede ca suntem pe drumul cel bun cu tara asta... Acele propuneri care m-au revoltat asa sunt primele evenimente politice dintr-un lung sir care ma vor face din nou sa imi pierd mintile de nervi, revolta si de ce nu...disperare.

Cum e posibil ca Victor Ponta sa propuna patru ministri care au probleme cu ANI?

Foarte simplu. Mesajul este limpede (l-a si spus astazi Crin Antonescu): nu tinem cont de ANI. Nu conteaza ca ANI este o INSTITUTIE A STATULUI, reglementata prin lege. Nu conteaza ca este o institutie ceruta de UE. Nu conteaza ca ancheteaza cazuri de conflict de interese. Pentru USL, este un spin care trebuie scos din a lor coasta. Si atat.

Va spun...INNEBUNESC!

Care e strategia lor? Simpla si asta, la mintea cocosului. Citez: "Ia mai da-i incolo de parliti (poporul). Ce-i doare pe ei de ale noastre. Da-i in p...a mea. O sa le marim salariile, o sa le dam pensiile inapoi. Gata. Ciocul mic. Sa ne lase in pace cu justitie si abureli."

Poporul este si el pe aceeasi idee: "Ia mai da-i in p...a mea pe portocalii p...ii. Dreapta in sus, dreapta in jos. Ia mai da-o-n p...a masii de dreapta. Mie sa-mi dea salariul/pensia inapoi."

Din pacate asa este: daca francezii, tara cu pretentii de democratie sunt niste iresponsabili care voteaza doar uitandu-se la populism, credeti ca noi putem fi mai breji?

Daca ma gandesc un pic mai bine, strategia USL-ului nu e chiar asa de simpla precum pare. Este mult mai parsiva. Mesajul pe care il transmit este atat de dur, de dezarmant, incat ii obliga pe cei slabi de inger sa li se alature. Oamenii slabi se vor gandi asa: "Oricum nu va fi bine. Ce rost are sa te pui contra lor, ca oricum o sa ajunga la putere? Hai sa merg cu ei." Si slava domnului (Goe), oameni slabi avem cat cuprinde.

Evident ca mi-a trecut prin gand din nou faimoasa solutie: plecarea in alta tara.

Puteti sta linistiti. Eu nu o sa plec nicaieri.

Niciun comentariu: