miercuri, 20 iunie 2012

Justitia functioneaza

Decizia definitiva de azi de condamnare la doi ani de inchisoare cu executare pentru Adrian Nastase este dovada incontestabila ca justitia din Romania poate functiona. E foarte importanta aceasta decizie pentru ca arata ca la nivel inalt lucrurile incep sa se puna in ordine.

Nu imi fac iluzii ca sistemul e bun din cap pana-n picioare. Am avut doar in ultimele luni exemple de judecatori prinsi in flagrant pentru luare de mita. Sunt in continuare probleme, ca in orice sistem de stat din Romania.

Condamnarea lui Nastase este insa un semn ca justitia incepe sa functioneze.

Este absolut evident din moment ce un complet de 5 judecatori de la ICCJ a luat decizia cu unanimitate ca dosarul NU A FOST POLITIC.

La cat de urmarit de catre public a fost acest dosar, la cat de influent este Adrian Nastase, nici un judecator din lumea asta nu isi permitea sa faca prostii.

Si daca asta nu este argument suficient, va dau altul.

De ani de zile, singurul argument al lui Nastase a fost ca e dosar politic. Daca as fi fost eu in situatia asta si ma stiam nevinovat, faceam publice toate informatiile din dosar, ca sa demonstrez ca sunt urmarit pe nedrept. Cu atat mai mult as fi facut-o daca ma vedeam condamnat definitiv. Nu mai aveam nimic de pierdut. Din moment ce Adrian Nastase nici acum nu face acest gest, este evident ca dosarul este valid, pedeapsa este meritata.

Intr-un mod foarte cinic, si acum in ceasul al doisprezecelea, a ales sa incerce sa isi apere imaginea cat mai poate. Este clar gandirea unui om vinovat: "Ce as avea de castigat daca recunosc ca sunt vinovat? Daca as recunoaste oricum nu as scapa de pedeapsa, oamenii ar zice ca am fost un mincinos atatia ani de zile cat am taraganat dosarul si am sustinut ca e politic. Plus de asta, nu vreau sa ii dau satisfactie lui Basescu. Lasa sa creada lumea in continuare ca el mi-a copt-o."

Este o zi importanta. A incalcat legea, plateste.

Multumim, Traian Basescu ;)

Niciun comentariu: