vineri, 20 iulie 2012

Institutiile nu mai tin cu ei

...cu USL ma refer.

Nu zic ca nu exista functionari publici care sa tina cu ei. Din contra, o buna parte din ei cu siguranta ii sustin pentru ca vor salarii mai mari iar PDL-ul li l-a taiat.

Eu ma refer aici la institutii. Orice institutie care se respecta daca gireaza manevrele USL-ului, se descalifica total.

Universitatea Bucuresti nu avea cum sa dea alt verdict decat plagiat, in legatura cu teza de doctorat a lui Ponta. Am citit si eu cu ochii mei pasaje din lucrare si era clar copy paste.

Presedintele Academiei nu avea cum sa nu recunoasca plagiatul, pentru ca altfel ar duce Academia Romana in derizoriu. Un politruc gen academicianul Razvan Theodorescu poate sa zica ce vrea el, dar presedintele institutiei nu poate avea alta atitudine pentru ca asa e corect.

Curtea Constitutionala nu poate da decizii aiuritoare, pentru ca este o institutie mult prea importanta ca sa faca jocurile unor politicieni puscariabili.

Serviciile care se ocupa de siguranta nationala nu cred ca pot gira sub nicio forma tot ce s-a intamplat saptamanile acestea, cu asa zisa lovitura de stat. Ei respecta legea, respecta atributiile pe care le au dar sunt convins ca, la nivel de institutie, nu le convine sub nicio forma faptul ca Romania este data cu cinci ani inapoi de niste politicieni care incearca sa scape de puscarie. As include aici toate serviciile: SRI, SIE, STS, SPP. O fi avand ei si poamele lor, incompetenti, oameni pusi politic si pe pile, dar repet, la nivel de institutie, sunt convins ca si pentru ei, la fel ca si pentru noi, ce a facut USL este inacceptabil.

ICCJ, DNA, CSM, Parchetul General, cu siguranta au obosit si ei, ca si noi, cetatenii, sa se arunce non stop cu acuze neprobate de dosare politice si partipriuri.

Comisia Europeana, cancelariile occidentale, toti critica vehement prostiile pe care le-a facut actualul guvern.

Nu mai merge.

Plagiatul e plagiat, mita e mita, traficul de influent e trafic de influenta, etc. Daca esti gasit vinovat de asa ceva, trebuie sa platesti. Asa e corect.

Niciun comentariu: