luni, 9 iulie 2012

Mai stam in tunel

Vorbeam intr-un articol anterior despre sintagma din anii 90, cu luminita de la capatul tunelului. Ziceam ca daca trecem cu bine de momentele acestea cu schimbarea sefilor camerelor din Parlament, cu suspendarea lui Basescu, etc., cred ca putem spune ca am iesit din tunel.

Se pare ca nu e asa.

Decizia de astazi a Curtii Constitutionale prin care si-a contrazis alte decizii din trecut pe aceeasi speta si a permis ca Crin Antonescu sa fie presedinte interimar este dovada ca mai avem de stat...

Intr-un fel e normal. Imi pare rau ca m-am autoamagit.

Despre ce vorbim?

Romania nu este institutiile, nu este Basescu, nu este Ponta, nici Antonescu.

Romania astazi este poporul.

Am spus ca imi place democratia, ca sunt adeptul ei. Da sunt.

Si sunt suficient de barbat sa accept deciziile democratiei si cand sunt contrare principiilor mele si ale altor "fraieri" gen Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu si altii.

Poporul va iesi singur din tunel, la un moment dat...Cine a spus ca daca imi iubesc tara trebuie sa imi iubesc si poporul?

Tara inseamna Decebal, Traian, Stefan Cel Mare, Mihai Viteazu, Cuza, Bratienii, Carol, Coposu.
Tara inseamna dacii, romanii, maghiarii din Transilvania, turcii care ne-au luat tribut sute de ani, razboiul de independenta, unirea Principatelor, Marea Unire.
Eu asta iubesc.

Poporul...iata poporul...Mai avem destul tunel...cateva generatii de tunel...

P.S. Daca tot vorbeam de domnul Liiceanu, uitati aici un articol de-al lui. Parca e o idee comuna in cele doua, nu credeti?

Niciun comentariu: