joi, 12 iulie 2012

Restart Romania

Uitati o idee:

Romania dupa atatia ani de propaganda a antenelor lui Voiculescu este sleita de energii, prizoniera urii semanate de tot felul de interese.
S-a vazut foarte clar la alegerile locale ca s-a votat masiv intr-o anumita directie, orbeste, din ura, fara motiv. Chiar si primari cu rezultate au fost schimbati pentru singurul motiv ca erau de la PDL.
Romania era si este sub riscul de a intra in derapaj democratic, ca dupa alegerile parlamentare din toamna configuratia viitoare a parlamentului sa fie nedemocratica (o alianta gen USL cu procente neverosimil de mari) sau plina de oportunisti gen PPDD.

De la bun inceput am zis ca plecarea lui Frunzaverde din PDL e suspecta. Modul in care a pierdut PDL puterea intr-un timp extrem de scurt poate indica un plan bine pus la punct de a restarta Romania.

Pentru a duce la indeplinire planul, puterea trebuie data USL. Astfel, mai apuca si ei la ciolan, niste contracte, niste influenta. S-au saturat de atatia ani de opozitie.
Ponta este pus premier si face toate astea. Problema este ca daca isi vad de guvernare si demonstreaza ca pot sa o faca, pana in toamna PDL dispare din optiunea publicului.

Asa ca trebuie un blat aici.

Trebuie avut in vedere ca e problema cu justitia. Le vine randul multor imbogatiti ai tranzitiei sa faca puscarie, asa ca raman in continuare presiuni de destabilizare din partea lor.

Sa zicem ca o punem de o suspendare a presedintelui.
Electoratul e multumit ca scapa de Basescu.
Crin Antonescu e multumit ca vede si el un pic cum e sa fie presedinte si apoi se retrage si nu mai face atatea crize...
Puscariabilii sunt multumiti ca USL-ul le apara interesul.
USL e multumit ca vine la putere.
Democratia e multumita ca USL scade in sondaje si nu o ameninta.

Se da impresia ca este atac. Dar de fapt Curtea Constitutionala e tocmita sa dea deciziile bune. DNA-ul e tocmit sa arate cum se incerca sa se negocieze functiile de presedinti la Parchetul General si DNA. Parlamentarii sunt tocmiti ca la reintoarcerea lui Basescu sa isi vada de treaba.

Intr-un final, statul de drept pare ca iese intarit. Puscariabilii sunt oarecum dezamagiti ca s-a incercat un atac la justitie dar nu s-a reusit.

Democratia invinge.

Cum suna?

Plauzibil? NUUUUUUUUUUUUUUUUUU.


.................................

Am scris acest articol in urma unor ganduri pe care le-am avut vizavi de siguranta nationala. Imi placea sa cred ca SRI si SIE fac ceva pentru tara. O fi facand ei, dar realitatea este ca nu se vede nimic de pe urma lor. O rusine. Tot ce stiu sa faca este sa intercepteze telefoane.

Imaginea tarii se duce de rapa. UE o sa faca din Romania un exemplu pentru celelalte tari. Cine stie ce sanctiuni sau masuri se vor lua.

Ce fac SRI si SIE? Nimic. "Cum sa nu? Am facut ceva. Am dat informari si avertizari organelor abilitate conform legii." I se rupe lui Ponta si lui Voiculescu de informarile lor. Cum zicea nesimtitul care acum este presedintele Camerei Deputatilor: "Puteti face sesizare si la mama Curtii Constitutionale!"     ?!?!?!?!?!?

SRI si SIE - niste papagali.

Un comentariu:

Anonim spunea...

De acord cu ultima parte, ca doar asa i-a "poftit sufletelul".

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6590240-basescu-despre-adriana-saftoiu-poftit-sufletelul-fie-sotul-sef-serviciu-secret-facut-presedintele-sef.htm