marți, 3 iulie 2012

Ultima lupta

Cateva idei, interesante zic eu.

In primul rand, Traian Basescu va fi cel mai votat presedinte din istoria Romaniei. Va fi singurul presedinte care va fi validat de patru ori de catre popor: 2 alegeri prezidentiale si 2 suspendari. Zic asta pentru ca se anunta suspendarea lui azi maine.

Intr-adevar, sunt sanse sa piarda, motiv pentru care, daca sondajele arata prea rau, sa fiti siguri ca nu va iesi din scena fara o ultima lupta pe cinste. De aia si mapa rosie de astazi de la investitura Ecaterinei Andronescu ca ministru, care continea propunerea ca isi da demisia daca USL accepta revizuirea Constitutiei.

Ce se intampla? Cum zicea Cristoiu: toti proprietarii de palate si iahturi care se stiu cu musca pe caciula, vazandu-l pe Nastase in puscarie, au zis ca acum este unul dintre ultimele momente in care pot incerca sa scape. S-au adunat sume enorme de bani in scopul de a face ceva cu justitia asta care ii cauta la dosare. S-au cumparat senatori, deputati, s-a schimbat majoritate parlamentara, se face orice.

USL e captiv. Pe de-o parte, are in randurile lui o multime de oameni aflati in pericol de puscarie. Pe de alta parte, de ce nu? Daca tot arunca cu bani astia, de ce sa nu-i luam? Ei isi fac datoria de politicieni: daca le iese, vor acapara puterea, daca nu le iese raman cu banii. Daca le iese, pot sau nu sa-i ajute pe finantatori, daca nu le iese, s-a terminat. Gata cu tranzitia!

Mai tineti minte sintagma din anii '90 "Luminita de la capatul tunelului" ?

Acolo suntem. Iesim din tunel sau mai stam. Si daca alegem sa mai stam, cred ca faptul ca suntem in UE ne va duce inevitabil la iesirea din el.

Cel mai onorant pentru noi ca popor insa va fi daca vom iesi singuri. Asa saraci cum suntem, dar vom arata ca avem resurse interne.
Haideti sa terminam o data cu tranzitia asta!

Niciun comentariu: