marți, 13 noiembrie 2012

Gandire diabolica

In campania electorala pentru prezidentiale din 2009, sloganul lui Crin Antonescu era "Romania bunului simt". Cine are ochi sa vada, isi da seama acum cat de cinica era acea lozinca, spusa de un politician care a dovedit ca este in stare sa spuna si sa faca orice pentru a ajunge la putere.

Mergand pe aceeasi filiera ideologica de campanie, anul acesta USL foloseste sloganul "Romania puternica". Ultimul lor capitol din programul de guvernare este intitulat "Mandru de Romania" si contine sintagme de genul “Construim o Romanie mandra si demna in exterior”. Este exact acelasi mecanism. Iei un concept bun, corect si il deturnezi in favoarea ta. Se relativizeaza totul. Se minte fara nerusinare. Se duc in derizoriu toate conceptele de valoare ale unei tari.

Li se ia romanilor dreptul la a primi bun simt de la politicieni, demonetizandu-l intentionat.
Li se ia romanilor dreptul de a fi mandri de tara lor, folosind acest sentiment pentru a-si apara fundul de puscarie.

Tot nu intelegeti?

Va dau doua exemple mai simple:

1. Reclama la magazinul Mega Image

Reclama zice ca gasesti preturi mici si, culmea, nici nu trebuie sa stai la coada, aratand in spate un magazin gol. Realitatea este exact invers cand mergi in magazin: cozi lungi cat China. Nu exista o data sa nu merg intr-un magazin dinasta si sa nu trebuiasca sa astept aiurea.

Una e realitatea, in reclama este exact opusul, ca si cand esti atat de prost incat nu iti dai seama ca stai la o coada lunga de nu vezi casa.

2. Reclama la berea Neumarkt

Berea cu gust puternic si amarui :))
Marketeaza gustul de pastile ca si cand ar fi o valoare. La o bere atat de ieftina si cu un gust atat de prost, cine isi poate imagina ca bautura aia nu contine cine stie ce substante adaugate?

Una e realitatea, in reclama este exact opusul, ca si cand esti atat de prost incat nu iti dai seama ca e o bere de calitate proasta.

Incepeti sa intelegeti?

La fel e si cu Romania bunului simt a lui Antonescu sau cu Mandria de tara a lui Dragnea. Tupeu, nerusinare, gandire diabolica.

Chiar asa de prosti sunt romanii incat sa muste?

Niciun comentariu: