miercuri, 21 noiembrie 2012

Separatia puterilor in stat

Astazi Curtea Constitutionala a constatat existenta unui conflict juridic intre Justitie si Parlament datorita faptului ca Parlamentul nu a respectat decizia definitiva si irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin care stabilea ca senatorul Mircea Diaconu a fost in incompatibilitate cu pozitia publica. Astfel, actorul isi va pierde functia de senator.

Ce decizie importanta pentru separatia puterilor in stat!

Iata un citat din contestatia depusa de CSM la CCR:
"Opinam ca refuzul Parlamentului Romaniei - Camera Senatului de punere in executare a unei decizii a ICCJ poate conduce la un blocaj institutional din perspectiva dispozitiilor constitutionale ce consacra separatia si echilibrul puterilor in stat si egalitatea in fata legii. (...) Hotararea judecatoreasca, desemnand tocmai rezultatul activitatii judiciare, reprezinta fara indoiala cel mai important act al justitiei. Hotararea judecatoreasca, in general, reprezinta un mijloc eficient de restabilire a ordinii de drept democratice si de eficientizare a normelor de drept substantial. Forta executorie a hotararii judecatoresti este un efect intrinsec al acesteia. Pe cale de consecinta, ordinea juridica interna a statului ar deveni iluzorie daca s-ar permite ca o decizie judiciara definitiva si obligatorie sa devina inoperanta".

Forta executorie a hotararii judecatoresti este un efect intrinsec al acesteia!!!!!!!!!!!!!!!!!

De multi ani de zile, parlamentarii USL se comporta ca si cum nu ar avea habar ce inseamna legile. Datorita acestui comportament iresponsabil, suntem pusi in situatia, ca natiune, sa reinventam roata. Trebuie sa vina Curtea Constitutionala sa dea o decizie prin care sa confirme separatia puterilor in stat ca sa rezolve problema. De parca juristii USL-ului nu ar fi stiut aceste lucruri. Stiu ei tot ce trebuie sa stie, numai ca urmaresc interesul personal al diverselor persoane, gen Mircea Diaconu si alti incompatibili, in loc sa sprijine independenta justitiei. La fel cum urmaresc interesul coruptilor de toate culorile.

La alegerile care urmeaza pe 9 decembrie, decizia e foarte simpla: ii votati pe cei care ii sustin pe incompatibili si puscariabili sau pe cei care sustin statul de drept, separatia puterilor in stat, independenta justitiei? Ii votati pe cei care incalca legile si Constitutia (cum a facut USL in vara la suspendarea presedintelui) sau ii votati pe cei care le apara?

Foarte simplu.

Niciun comentariu: