miercuri, 30 ianuarie 2013

Despre MCV-ul de azi

In raportul MCV(Mecanismul de verificare si cooperare din UE) dat publicitatii azi apare o mentiune interesanta legata de presa din Romania in care se spune ca aceasta a atacat de nenumarate ori institutiile statului (CCR, ANI, judecatori, ICCJ, etc.) si persoane publice urmarind scopuri politice.

Aceeasi observatie este facuta si de catre OSCE acum cateva zile.

Tot raportul MCV sugereaza CNA sa vegheze mai bine asupra respectarii legii si drepturilor persoanelor in audiovizualul romanesc.

Ce bine!!! :)

Traian Basescu din 2004 de cand a ajuns presedinte pana astazi a fost tocat non stop de catre televiziuni si nu numai el. Orice politician incomod intereselor a diversi patroni de presa a avut partea lui de emisiuni in care s-au aruncat acuze de cele mai multe ori fara nicio dovada. Va dau niste nume: Elena Udrea, Emil Boc, Mihai Razvan Ungureanu, Monica Macovei si mai ziceti voi...

Oricare dintre acestia daca ar fi spus ca trebuie schimbata legea de functionare a CNA pentru a se inaspri controlul asupra derapajelor din presa, ar fi fost acuzat automat tot de catre presa afiliata politic ca pune presiune asupra independentei media in Romania. Huo, dictatorul! Huo, portocalii!!!!

De ce le-a fost frica nu scapa :)

Iata ca acum criticile vin de la Comisia Europeana. Toti guristii si politicienii "responsabili" au vociferat ca nu e treaba Comisiei Europene sa vorbeasca despre CNA. Imaginati-va ce ar fi fost daca ar fi fost Basescu cel care facea aceste declaratii. Faptul ca CE e atacata verbal, nu prea conteaza.

Acolo nu ne mai jucam. Avem tratate internationale, legi si directive UE care ne obliga sa respectam ce ni se spune de la Bruxelles. E rau?

NU!!! Evident! Ni se spune sa respectam statul de drept, legea, sa lasam justitia sa isi faca treaba si sa reglementam mai bine presa pentru a nu mai permite tot felul de manipulari cu scop politic. Numai lucruri care ar insanatosi aceasta tara....si ar dauna tuturor penalilor din politica si nu numai.

Multumim UE!

Niciun comentariu: