miercuri, 20 februarie 2013

Cum se conduce un popor?

Simplu. Ca o turma de oi. Le strunesti, le mai bati cu batul, le mai strigi si merg unde vrei tu.

Ca sa intelegeti mai bine, va dau un exemplu de cum se poate schimba un guvern:

Inflamezi spiritele prin presa, discuti contradictoriu, faci multe promisiuni.
Apoi astepti pana incepe sa ii fie greu poporului, prin ianuarie, ca in decembrie nu merge ca omul e fericit de Craciun si Revelion. Pana se face februarie, cand deja e frig de doua, trei luni si factura vine tot mai mare la incalzire, omul e deja nervos la culme, asa ca platesti niste agitatori sa faca niste scandal, sa se bata un pic cu fortele de ordine si gata treaba. Pica guvernul.

Astazi premierul Bulgariei Boiko Borisov si-a dat demisia, pentru ca poporul a iesit sa protesteze impotriva pretului ridicat la energie electrica.

Scenariul este identic cu ce s-a intamplat anul trecut in Romania, cand a cazut guvernul Boc.

Vroiam sa zic ca o diferenta mare intre cele doua popoare e ca in timp ce bulgarii vor curent mai ieftin, romanii vroiau schimbarea politicienilor si sa primeasca din nou indemnizatia de revolutionar.

Realitatea este ca nu e absolut nicio diferenta. Faza cu energia electrica si masurile de austeritate este versiunea pentru presa si strainatate. Poporul si la ei de fapt vrea schimbarea Constitutiei si a modelului de guvernare pe care il considera esuat.

La fel erau si romanii. In vreme de criza, cand popoarele saracesc, logica nu mai are nicio contributie la ce se intampla. Oamenii vor sa le fie mai bine...Pacat ca asta nu se poate.

Pacat de asemenea ca niste agitatori pot sa dea jos guverne platind niste scandalagii care nici nu stiu pentru ce protesteaza...

Pacat ca e criza...

Niciun comentariu: