duminică, 17 februarie 2013

Despre dragoste

De ce toata lumea spune ca numai in momentul in care nu i-a mai interesat sa gaseasca pe cineva li s-a intamplat sa se indragosteasca?
Vi s-a spus probabil si voua: "Eu ajunsesem de nu ma mai interesa. Imi vedeam de ale mele, de serviciu, de viata, cand m-a lovit" :)

Raspunsul este foarte simplu. S-au facut studii folosind imagistica a creierului si alte metode si au descoperit ca atunci cand cineva este indragostit se secreta foarte multa dopamina (hormonul placerii). Acelasi hormon este responsabil si pentru dependentele de nicotina, heroina, etc. Devii practic dependent de persoana respectiva. De aia si sufera atat de mult oamenii din dragoste si unii chiar se sinucid.

E logic deci ca atunci sa se intample dragostea, cand nu te mai intereseaza sa iti gasesti partener/a. Neinteresandu-te de dragoste si alte lucruri adiacente, nivelul de dopamina in creier scade. Putini oameni pe lumea asta au o rutina cotidiana atat de interesanta incat sa isi mentina placerea ridicata o perioada lunga de timp. Asa ca, atunci cand cunosti o persoana care ti se potriveste, nivelul dopaminei creste atat de mult atat de repede incat...te indragostesti nebuneste.

Asa ca cei care v-au spus ce v-au spus, aveau dreptate... dar nu stiau nici ei de ce.

Vreti sa va indragostiti? Plictisiti-va de moarte. Nu e garantat ca va veti indragosti, dar macar va cresteti sansele :)


Niciun comentariu: