sâmbătă, 16 martie 2013

Veste buna pentru Dan Voiculescu

Cat de mult pleda Dan Voiculescu acum o luna, doua, cand se punea problema ca dosarul lui de coruptie sa fie trimis de la ICCJ la Tribunalul Bucuresti, ca justitie se face in orice instanta judecatoreasca, nu doar la Inalta Curte, ca mentinerea dosarului sau la ICCJ ar insemna recunoasterea pe fata ca instantele inferioare sunt considerate...inferioare.

Un pic de istoric: saracul de el a fost mahnit ca nu i s-a votat propunerea legislativa impotriva evaziunii fiscale si si-a dat demisia din Parlament. Astfel, dosarul i-a trecut de la ICCJ la Tribunalul Bucuresti. Nu se stie cum se face, dar dintr-o data i-a trecut supararea si a candidat pentru un nou post de parlamentar, dar sa vezi acum problema. Saracul s-a imbolnavit si nu a putut sa depuna juramantul de senator, astfel ca, era pusa sub indoiala, de catre neavizati desigur, decizia TB de a trimite dosarul inapoi la ICCJ. Din fericire pentru noi toti, sanatatea i-a revenit si a putut intr-un final sa depuna juramantul, dar constiinta sa civica nu ii dadea pace. Simtea o puternica nevoie sa ajute la dezvoltarea prestigiului instantelor inferioare asa ca si-a dat demisia din nou din Senat, cu o zi inainte de termenul de la ICCJ, in care era posibil sa i se dea un verdict...

Ce sa zic...Imi faceam griji pentru Dan Voiculescu pentru ca poate la Tribunalul Bucuresti ar avea parte de un act de justitie de o calitate mai slaba. Din fericire, mahnirea mea s-a risipit.

Ca sa vedeti ce ghinionist este saracul domn profesor. Naiba stie cum se face, dar exact doi dintre judecatorii care ii judecau dosarul la TB au fost arestati de DNA pentru fapte de coruptie si trafic de influenta. Din stenogramele facute publice rezulta o filiera intreaga care facea scapati tot felul de corupti, hoti, traficanti de droguri, etc.

Va dati seama cat ghinion pe capul lui? Demersul lui de credibilizare a justitiei ar fi putut fi total compromis de catre acesti doi judecatori care incalcau orice norma, legea, etc. Noroc cu DNA-ul ca i-a prins.

Acum, calea este libera. Toate conditiile sunt indeplinite pentru ca domnul Dan Voiculescu sa isi faca acea datorie civica pe care o resimte atat de puternic... Ii uram succes.

Niciun comentariu: