luni, 27 mai 2013

Despre problemele lui Gigi Becali

Ma bucur ca le are.
Ma bucur ca a intrat la puscarie pentru schimbul de terenuri cu armata.
Ma bucur ca a fost condamnat pentru cazul de sechestrare de persoane.
M-as bucura si sa fie condamnat pentru dosarul "Valiza", dosar de mita, fals si uz de fals.

De ce m-as bucura?
Pentru ca Gigi Becali este arhetipul imbogatitului peste noapte al tranzitiei.

Niste baieti destepti (Hrebenciuc si Paunescu) i-au propus o afacere beton: el da niste hectare de aiurea, armata ii da niste hectare langa Bucuresti. Din banii pe care ii face, finanteaza Steaua. Ce ramane, e al lui.

Stia de la bun inceput ca e ilegala afacerea in care se baga.

A ales sa spere ca justitia nu il va ajunge din urma si, intr-adevar, la cum aratau lucrurile acum 12 ani, toata lumea facea de toate, nimeni nu platea, sansele erau mari sa scape. De aceea a mai ridicat cate-o biserica, a mai construit niste case pentru sinistrati, a mai dat pomana la oameni, pentru ca stia ca nu erau banii lui. El doar a gestionat o situatie in care a fost pus de catre altii, in mod fraudulos. Spera cumva ca oamenilor li se va face mila de el, daca va fi sa aiba probleme, ca totusi a mai facut si lucruri bune.

Justitia insa, intr-un tarziu, l-a ajuns din urma...bine de tot. Nu a putut sta pe fundul lui, a trebuit sa mai faca si alte prostii, pentru care a luat/poate lua ani de puscarie.

De ce ma bucur? Pentru ca, intr-un final, se face dreptate. Furtul se pedepseste. Nu este corect ca o mana de oameni sa fure, sa devina bogati iar restul sa stea sa plateasca pagubele create de ei.

Putin cate putin, mai iesim din tranzitie. Mai stie cineva de cuvantul tranzitie? Inca suntem in acest proces. Luminita de la capatul tunelului e destul de aproape, dar mai avem.

Imi pare rau de familia lui ca stiu ca pentru machedoni familia e importanta, dar nu ma nelinistesc prea tare. Dupa ce statul si-ar recupera pierderile de pe urma schimbului de terenuri, familia Becali va ramane cu cine stie cate milioane de euro in conturi. Nu le poti avea pe toate: si tata acasa si Maybach-ul in curte...

Il intreb eu acum pe Gigi Becali: s-a meritat?

Niciun comentariu: