miercuri, 31 iulie 2013

Reparatie morala

Zilele acestea a aparut un articol in Gandul despre Alexandru Visinescu, comandant al inchisorii comuniste de la Ramnicu Sarat unde au murit lideri ai opozitiei in anii 50.

Acesta inca traieste, undeva in centrul Bucurestiului...

Mi se pare o stire incredibila. Este o ocazie istorica pentru reparatie morala fata de poporul roman a carei dezvoltare economica, sociala si politica a fost pusa intre paranteze de regimul comunist timp de 50 de ani.

Comunismul a fost condamnat oficial de catre statul roman, datorita lui Traian Basescu, drept ilegitim si criminal.

...si criminal a si fost.

"Futu-ti Cristosul matii sa-ti fut azi" spune Visinescu, dand cu pumnul catre cameramanul care il filmeaza in fata blocului. Ieri.

Este o imagine fantastica. E suficient gestul acesta sa iti dai seama ce orori au trait elitele romanesti in puscarii datorita acestui fel de oameni. Si la 87 de ani, Visinescu e la fel de lucid si animal ca si atunci. Daca acum nu mai are forta si autoritate sa il raneasca pe cameraman, imaginati-va ce facea cand era Dumnezeu in puscaria de la Ramnicu Sarat.

Este pur si simplu halucinant.

Este o ocazie unica pentru poporul roman sa faca dreptate. Astfel de oameni trebuie sa faca inchisoare. Aceste procese vor fi ca procesul de la Nurnberg pentru Romania.

De aceea ii urez multa sanatate, luciditate si viata lunga lui Alexandru Visinescu....ca sa poata sa infunde puscaria pana cand isi va da ultima suflare.

Mai ramane Iliescu. Pe el de ce nu-l condamna nimeni?

Niciun comentariu: