marți, 15 aprilie 2014

De ce se cearta Basescu si Ponta

De ce ii raspunde Basescu la toate jignirile si atacurile rusinoase ale lui Ponta?

Sa fim bine intelesi. Ponta greseste enorm prin ce face atacandu-l pe Basescu, numindu-l betiv, senil, o rusine. Basescu in primul rand este mult mai in varsta decat Ponta si si doar pentru asta ar merita mai mult respect. Apoi este primul om in stat. Daca toate astea nu ar fi de ajuns atunci e de ajuns sa vedem diferenta enorma dintre ei ca oameni. Tot ce a facut Ponta in viata a fost sa faca frumos la diversi oameni care l-au pus in functii la partid, la guvern, in procuratura (Adrian Nastase) in timp ce Basescu a facut cariera in transporturi navale, a fost ministru, primar, a castigat toate bataliile politice posibile, etc.

Trecem peste asta.

Puteti intreba, pe buna dreptate, de ce se coboara Basescu la nivelul extrem de scazut al lui Ponta? Raspunsul l-a dat chiar el in aceasta seara, intr-un interviu. Spunea ca a incercat tactica de a nu raspunde minciunilor si calomniilor proferate de catre presa in perioada cand era atacat non stop de trusturile lui Voiculescu, Vantu si Patriciu. A facut asta doua luni, timp in care sustinea ca a pierdut extrem de multe puncte de imagine, puncte pe care nu le-a mai putut recupera ulterior.

Trebuie sa intelegeti fenomenul. Oamenii nu au timp sa analizeze bine lucrurile. Sunt prea ocupati cu subzistenta... In momentul in care aud non stop niste lucruri, oricat de neadevarate par, daca sunt repetate suficient de mult, lumea incepe sa le creada. Asta e o strategie de manipulare folosita de pe vremea nazistilor, desi, ma astept sa fi fost folosita si de catre propagandisti ai Imperiului Roman care lucrau pentru senatorii vremii. Cum spune vorba: nu iese fum fara foc.

Asa functioneaza mintea societatii. Trebuie sa raspunzi, altfel lumea considera tacerea ta suspecta. Cum poti sa raspunzi unui om care, realmente, minte cum respira, cum este Ponta? Voi vedeti cat de halucinant este modul in care minte? "In cazul terenului lui Basescu se descopera niste lucruri ingrozitoare: spalare de bani, evaziune fiscala." "Ma mut de la Guvern la Ministerul Apararii ca sa nu mai fiu obiectul unor inscenari".

Este de-a dreptul aiuritor. E chiar asa de grav faptul ca Basescu il numeste pe Ponta profund corupt si mincinos? Pe langa faptul ca spune adevarul dar este inzecit mai bland si mai simtit decat mizeriile pe care le spune Ponta. DNA-ul inregistreaza oameni facand trafic de influenta de la el din cabinet si tot el este cel care face gura mare.

Nu vedeti ca sunt doar intoxicari realmente disperate pe care le face un politician terminat?

Niciun comentariu: