duminică, 1 iunie 2014

Refacerea dreptei

Cel mai important lucru acum pentru refacerea dreptei este ca PNL sa recunoasca faptul ca a gresit cand a contribuit la ambele suspendari ale lui Basescu, si in 2007 si in 2012.

De ambele dati CCR a hotarat ca Basescu nu incalcase Constitutia. Suspendarile au fost decizii pur politice.

Prima data PNL-ul a fost aliat cu PSD, sub Tariceanu, problemele pornind de la faimosul biletel roz in care i se cerea lui Basescu sa intervina in favoarea lui Dinu Patriciu la Parchetul General. Cand presedintele a refuzat si-a pus in cap toata cloaca politica. Mai tineti minte ce nume vajnice ale democratiei romanesti au lucrat pentru debarcarea lui de la Cotroceni: Dinu Patriciu, Sorin Ovidiu Vantu, Dan Voiculescu, Viorel Hrebenciuc. Sa fim bine intelesi. Toata clasa politica era impotriva lui, in afara de PDL. La alegerile prezidentiale din 2009 taberele au fost urmatoarele: Basescu si PDL, una si cealalta alcatuita din toti ceilalti, adica PSD + PNL + PC + UDMR + moguli + corupti.

La a doua suspendare, PNL-ul a fost iar in prim plan. Au lovit in statul de drept cu o nonsalanta incredibila. Va dau doar un exemplu de nesimtire politica:

"Cu privire la decizia pe care o astepta din partea Curtii Constitutionale privind referendumul, Antonescu declara: Cred intr-un verdict corect al CCR, care va da intaietate legii si realitatii. Cred intr-un verdict de validare a referendumului si de demitere a lui Basescu. Vom respecta un verdict 6-3 al Curtii, dar 5-4 nu."

Mai multe puteti vedea in acest articol.

Atatia ani de lupta surda....ar fi cazul sa se termine. Pana la urma toata aceasta lupta nebuna impotriva lui Basescu a fost creata de dorinta unor oameni de tipul Dan Voiculescu de a nu permite justitiei sa functioneze si de a-si pastra controlul asupra institutiilor. Nu mai merge.

Vor sa refaca dreapta pentru a invinge PSD-ul? Sa se impace cu Basescu.

El asta a sustinut toti anii acestia: reformarea statului, independenta justitiei, intarirea statului de drept.
O reconciliere intre PNL si Basescu ar insemna ca recunoaste validitatea acestui proiect.

Daca nu se impaca cu Basescu eu nu o sa ii iert. Penelistii l-au schimbat pe Antonescu si acum dintr-o data sunt puri? Cu Tariceanu deconspirandu-se atat de abject cum a facut-o in ultimul timp....

Si Blaga care nu a facut nimic? Ei sunt dreapta?


P.S. Retragerea din viata politica a lui Crin Antonescu este un prim pas. Repet, ca sa ramana clar: cel mai mizerabil politician de dupa revolutie. Bine ca am scapat de el.

Niciun comentariu: