vineri, 12 septembrie 2014

Nuante despre candidatura lui Macovei

Functia de premier a devenit mult mai importanta de cand faza cu 30% pentru suspendare. Daca Ponta nu ar mai fi premier dupa ce iese Iohannis (naiba stie cum se poate intampla asta) cel mai castigat ar fi PDL-ul, pentru ca Iohannis a zis ca-l pune pe Predoiu. Daca nu il va pune pe Predoiu, PDL-ul are probleme si atunci o sa il inghita (!) PMP. Daca iese Iohannis si Ponta ramane premier, PDL-ul e iar pe nicaieri si PMP-ul va castiga imagine in opozitie si la Iohannis care nu va putea face nimic si la Ponta. De asta, Basescu ar avea interes sa ramana Ponta premier.

Astea sunt jocurile, daca ar iesi Macovei presedinte ar fi ca apa sfiintita acolo. Nu s-ar uita nimeni la ea pentru ca nu ar avea ce sa ofere.

In 2 din 3 scenarii, PDL-ul va face fuziune cu PMP si presedintele partidului rezultat va fi sau Basescu sau unul fidel lui Basescu. Si lupta reala se va da pentru parlamentarele din 2016.

Macovei e praf in ochi, din pacate. O idee frumoasa dar sterila.

Asta nu inseamna ca nu o sustin, realitatea este insa ca va fi un presedinte slab. Va fi complet la mana partidelor. Mai bine s-ar asocia cu un partid, astfel ar avea ceva forta in spate. Altfel, va sfarsi prin a dezamagi electoratul care isi pune atatea sperante in ea.

In ideea asta ar fi poate o idee buna sa iasa Macovei. Oricum mare lucru nu va putea face dar putinul ala macar sa il faca bine (justitia si politica externa).

Niciun comentariu: