joi, 4 septembrie 2014

Votez Monica Macovei

Monica Macovei este de votat.

Eram sceptic inainte daca sa o votez sau nu pentru ca eu vreau ca presedintele Romaniei sa fie puternic, sa stie sa navigheze prin apele tulburi ale politicii romanesti (sic!) si Macovei nu imi lasa impresia asta. A pierdut cursa pentru presedintia PDL, nu a reusit sa ajunga la varful PDL impreuna cu miscarea "intelectuala" care intre timp a schimbat partidul sau s-au retras (Preda, Voinescu si altii).

Realitatea este ca asta nu este un argument. In Parlamentul European a avut o activitatea foarte buna, culminand cu celebra directiva a confiscarii bunurilor provenite din infractiuni si a completarii confiscarii extinse.

Daca este un loc unde se face politica, acela este Parlamentul European. Chiar daca este plictisitoare sau greoaie sau birocratica, politica de acolo este extrem de complexa. Sunt 28 (!) de state membre, multiplicati acest 28 cu o mie (un numar aleatoriu pentru interesele din fiecare tara) si veti vedea cat de important este ce se intampla la Bruxelles.

Ei bine, in acest mediu, Monica Macovei a fost printre cei mai vizibili si de succes raportori. Inseamna ceva.

De ce sa luam ca etalon mizeria morala a unor oameni ca Ponta, Oprisan, Hrebenciuc, Voiculescu, Antonescu, Mazare, Nicusor Constantinescu, etc. ? Pana la urma, asta este rostul alegerilor: schimbarea regimului actual, schimbarea status quo-ului.

Chiar nu gasesc nici un motiv sa nu o votez pe Macovei presedinte. Daca ar avea si sprijinul ACL, PMP-PNTCD, ar castiga detasat.

Va asigur eu, din fiinta aia aparent fragila, cu vocea aia slaba, in cateva luni de presedintie se va transforma in cel mai crunt dictator care a existat in istoria galaxiei.......la fel cum a patit si Basescu. O sa urle din toti rarunchii Antenele, RTV-ul si toti care simt nevoia sa urle. Si cu cat vor urla mai tare cu atat vom stii mai bine ca am ales bine

Niciun comentariu: