miercuri, 8 octombrie 2014

De ce sunt urati politicienii?

De ce sunt urati politicienii?
De ce sunt considerati imorali?

Raspunsul este simplu si porneste de la definitia cuvantului "moral".
Citat de pe dexonline: "moral = Care aparține moralei, conduitei admise și practicate într-o societate".

Care apartine conduitei admise si practicate intr-o societate!

Care este rolul unui politician? Sa faca politici si legi. Este evident ca in momentul in care interesul de moment sau general dicteaza ca o anumita lege care este adanc inradacinata in societate trebuie schimbata, automat politicienii vor fi perceputi ca fiind curve, imorali, etc.

Cand Martin Luther King vorbea despre drepturile oamenilor de culoare din SUA, o buna parte dintre americani i se opuneau pentru ca se punea contra unei cutume de zeci sau sute de ani si anume ca negri sunt sclavii albilor.

Cand miscarea feminista se opunea realitatii in care femeile trebuiau sa stea in bucatarie la cratita si sa nu aiba drept de vot, o parte importanta din societate li se opunea.

Cand s-a votat legalizarea casatoriei intre homosexuali, o parte importanta din societate i-a considerat pe politicienii respectivi depravati si perversi.

Cand intr-o societate oarecare s-a legalizat prostitutia pentru a ajuta lucratorii in domeniu sa beneficieze de asigurare de sanatate, pentru a aduce bani la buget si pentru a preveni criminalitatea, partea conservatoare i-a acuzat pe politicieni de imoralitate si nerespectarea valorilor, religiei, etc.

...............

Asta inseamna politician. Politicienii sunt oameni care au abilitatea de a gandi in afara normelor sociale, de a intelege un fenomen din toate punctele de vedere si de a lua decizii care duc societatea inainte.

Sa ne intelegem foarte bine!!!!! Eu vorbesc acum de politicieni.

Ce avem noi, in marea lor majoritate, sunt niste infractori care au incalcat legea in cele mai nebanuite moduri si care incearca disperat acum, prin orice mijloace, sa scape de puscarie.

Niciun comentariu: