vineri, 31 octombrie 2014

Despre puterea din Romania

Parerea mea este ca puterea politica in Romania are 3 poli: PSD, noul PNL si Basescu.

Primele doua au radacina comuna in FSN. Din FSN s-a nascut PSD-ul lui Iliescu (nu mai stiu cum ii spunea atunci) si PD-ul lui Roman.

Daca ar fi sa speculez, motivul despartirii a fost probabil ca trebuiau sa creeze democratia in Romania. Marile Puteri au venit, au negociat si rezultatul a fost urmatorul: kgbistii, securistii si nomenclaturistii prorusi au mers cu Iliescu. Kgbistii, securistii si nomenclaturistii provest au mers cu Roman. Roman era si el tipul care isi facea doctoratul prin strainatate, cel mai occidental dintre cei doi lideri.

PNL-ul de atunci probabil a adunat securistii mai mici care nu au mai avut loc in FDSN si PD.

....Si gata. Astea doua mari blocuri conduc tara de atunci.

Intre timp, a mai aparut Basescu. In nebunia lui, si-a propus sa isi faca el propriul bloc. Avand puterea 10 ani de zile ma gandesc ca a reusit sa acumuleze ceva influenta, sa-si creeze bloculetul lui: PMP.

Revenind la alegerile din 2014...

Cand eram mai mic era un joc pe calculator: Mortal Kombat. Cand intrai in meniul in care alegeai rundele, jocul spunea "Choose your destiny".

Exact la fel e si la noi, acum: "Choose your mafia".

Trebuie sa alegem intre trei mafii: PSD-Ponta, PNL-Frunzaverde si Blaga, PMP-Basescu.

Atat avem de ales.

Macovei este praf in ochi, ca sa nu disperam complet si sa spunem, pe buna dreptate: "Chiar nu exista speranta sa o ducem mai bine din punct de vedere politic?" Plus ca ia voturi de la Elena Udrea (adica Basescu).

Ea era candidat independent dar cu toate astea o perioada a continuat sa fie membra PDL....

Sa nu ma intelegeti gresit. Parerea mea este ca cel putin doua din trei mafii au capacitatea de a ne duce inainte, ca natiune, ma refer la PMP si noul PNL.

Unii mai repede (PMP), altii mai incet (PNL).

PSD-ul ne va duce exact acolo unde nu mai vrem: in URSS.

Niciun comentariu: