sâmbătă, 11 octombrie 2014

Evolutie politica

Ma bucur ca lucrurile au avansat un pic in Romania.

In 2009, eu fiind "basist", eram un fel de paria. Oamenilor le era frica sa isi exprime optiunea politica daca era cumva "basesciana". Eu cum eram un pic mai curajos din punctul asta de vedere, nu aveam nicio problema sa scriu pe blog sau sa spun in public si sa ma "cert" cu oricine pe tema asta.

M-au dat de exemplu afara din grupul asociatiei bloggerilor din Sibiu pentru ca scriam pe blog altfel decat cum trebuia (cum in Sibiu Iohannis era primar si era afiliat la PNL, toata lumea pupa in fund PNL-ul).

Mi-am vazut de ale mele. Cand a fost vreun moment important/dificil, mi-am pastrat pozitia: pro democratie, pro justitie, pro stat de drept.

Sa ne intelegem. Asta e cea mai usoara pozitie de adoptat... Pentru ca este cea corecta!!!!! De aia Basescu este unde este, pentru ca nu a avut nevoie de minciuna si propaganda. Cand ai de partea ta interesul national, geopolitic, economic, nu iti mai trebuie nimic.

De ce spun ca lucrurile s-au schimbat cel putin un pic in Romania?....

Pentru ca acum s-au inversat rolurile. Le este rusine celor care voteaza cu Victor Viorel Ponta sa isi recunoasca optiunea.

De ce? Pentru ca multi dintre ei sunt oameni care depind de rentele primite de la stat.

Nicaieri in natura nu exista rente. Numai oameni cu intelegere precara a vietii si a lumii considera ca e dreptul lor ca restul sa munceasca si sa se sacrifice pentru ca unii sa duca o viata de lux, fara griji, fara responsabilitati, fara sa respecte legile.

Sper sa fie bine.

....Dar sa ne intelegem. Binele nu se va vedea de pe o zi pe alta. Se va vedea dupa ani si ani, dupa cicluri electorale si eforturi sustinute de dezvoltare si crestere.

Basescu spunea in 2004 "Sa traiti bine!" si majoritatea apoi s-au suparat ca vezi Doamne i-a mintit.

Nu. Nu i-a mintit. Asa e viata. Lucrurile bune vin greu. Trebuie tras tare si nu doar din partea presedintelui, din partea tuturor.

Niciun comentariu: