miercuri, 17 decembrie 2014

Despre revolutia din 1989

Am auzit de 25 de ani incoace la televizor multe lucruri despre revolutie, am citit articole, am vazut filmulete pe internet, am vazut serialul de la emisiunea Nasul cu Grigore Cartianu. Toate informatiile auzite, au intrat in creier dar nu le-am legat, nu le-am sintetizat cum trebuie. Multe informatii separate care nu lasau niciun impact.

Anul asta nu stiu cum se face dar intr-un final am facut legaturile.

Si sunt extrem de revoltat. Nu inteleg ce nu am inteles atatia ani. Nu inteleg ce nu intelege lumea.

Revolutia a fost creata din exterior? Oamenii au fost instigati? Teroristii erau cei 60000 de agenti straini in tara? Nu a fost o revolutie ci o lovitura de stat?

Prostii...

Realitatea este mult mai simpla si mai trista. Ceausescu a incercat sa reprime revolutia iar armata si-a omorat proprii cetateni. Apoi cand au vazut ca oamenii sunt prea multi si ca nu pot face fata, au cautat sa-si repare imaginea.

Atat a fost. O mare tragedie.

Armata romana are o pata enorma pe care nu o va putea sterge niciodata. Chiar daca justitia va face lumina din toate punctele de vedere, rusinea de atunci nu va fi uitata.

Cum poate un militar sa vorbeasca asa?

"Trebuie sa fie de acord primordial, la d. TV 2,1 un grup de vreo 30 care trebuie sa fie lichidat urgent ca face atmosfera" - la minutul 2:09
"Vino te rog cu mobile ca sa-i impachetam...Sunt in zona am rezolvat cazul duc coletele (CADAVRELE)" - la minutul 2:25

RUSINE!!!

Niciun comentariu: