duminică, 11 ianuarie 2015

Despre islamism si atentatele din Paris

Parerea mea este ca islamismul este de vina pentru atentatele din Paris.

Inainte sa va scandalizati degeaba, cititi mai departe un pic.

Oamenii normali sunt ok peste tot, indiferent de religie, nationalitate, etnie, etc.

Ce ne facem cu nebunii insa?

Care este diferenta intre un nebun crestin si un nebun musulman?
Nebunul crestin violeaza o femeie, rapeste un copil si il tine in pivnita 20 de ani sau alte orori dinastea. Ce face un nebun musulman? Violeaza o femeie, rapeste un copil si il tine in pivnita 20 de ani sau alte orori dinastea...PLUS face atentate.

De ce? Datorita conceptului de Jihad din religia lor.

"According to the Dictionary of Islam and Islamic historian Bernard Lewis, in the large majority of cases jihad has a military meaning. Javed Ghamidi states that there is consensus amongst Islamic scholars that the concept of jihad will always include armed struggle against wrong doers." (de pe Wikipedia)

In religia lor este trecut razboiul, lupta armata.

Asta e problema. Oamenii nebuni nu inteleg ei prea multe si conceptele cu care opereaza sunt putine si fixe. Un nebun crestin sau budist sau evreu nu are in mintea aia a lui conceptul de razboi. Sigur ca sunt si nebuni de alte religii care fac atentate violente dar...sa fim seriosi... Spuneti-mi cate atentate din ultimii 20 de ani au fost facute de oameni care nu au nimic in comun cu islamismul? Asta e problema: un set de doctrine dintr-o religie care ofera nebunilor un motiv de a omori.

Trebuie schimbata religia aia. Sa isi faca un conclav cum faceau crestinii in trecut si sa renunte la Jihad. Altfel nu vom scapa niciodata de nebuni musulmani cu arme si bombe.

Eu am spus ca islamismul ar trebui sa se reformeze doar gandindu-ma la faptul ca nebunii lor au un motiv in plus fata de nebunii nostri sa comita crime, asta pentru ca incercam sa fiu delicat.

Realitatea este ca sunt multe alte motive pentru care ar putea sa se reformeze: obliga femeile sa poarte valuri, inca omoara oameni prin lapidare, taie maini si picioare, mutileaza fete, etc.
Astea cum mai pot fi explicate de contextul socio-economic nefavorabil?

Nu au nicio scuza. Sunt cam primitivi, din pacate si ar cam fi cazul sa se reformeze.

Niciun comentariu: