joi, 29 ianuarie 2015

Justitia si geopolitica

Trebuie sa recunoastem ca e interesant cum la putin timp dupa ce Basescu si-a terminat mandatul Videanu este arestat si Udrea cu dosar penal.

Este greu de crezut ca procurorii nu stiau acum doua luni si ceva ca Udrea ar putea fi implicata in dosarul Microsoft care era deja in spatiul public. Cu toate astea, Udrea a fost lasata sa candideze.

Care este mecanismul prin care procurorii au pasuit-o pe Udrea?

Sa fie servilism pur fata de cei care au puterea?

Kovesi a dat ordin sa astepte pana dupa alegeri?

Justitia e independenta atat timp cat americanul e multumit. Cand unchiului Sam nu-i convine ceva, se face cumva si se rezolva, independenta justitiei devine secundara in fata intereselor geopolitice.
In cazul asta am fost norocosi. Interesul americanilor a coincis cu al nostru (sa nu iasa Ponta presedinte).

"Miss Kovesi, don't you think that you have enough work for now on the Microsoft case? You could rest a little for a few months, let's say, until after the elections and then you could go on with the investigations on the Vuitton wearer."
"I understood, live you!" (Am inteles, sa traiti!) :)

Intelegeti acum de ce a sustinut-o Basescu pe Udrea in campanie in ciuda opiniei publice si a suspiciunilor?

Pentru ca miza era mai importanta decat un dosar sau o persoana. Daca iesea Ponta presedinte se termina cu estul Europei. Era extrem de important ca toate piesele de sah sa fie pe masa, sa nu fie nicio scapare, nicio gaura in strategia din spatele candidatului dreptei.

Ce sens avea sa ii faca dosar penal Elenei Udrea atunci? Il faceau, Ponta avea marfa in plus sa spele pe creier poporul, basistii se demobilizau, procentele se pierdeau si victoria dreptei era in pericol.

Asa ca au pasuit-o pe Udrea pana dupa alegeri. Basescu este evident creierul din spatele miscarii. Primul om cu care vorbeau americanii de astfel de lucruri era Basescu. S-a si vazut. In momentul in care si-a terminat mandatul nu a intrat in PMP a doua zi cum a spus. A asteptat sa se intample lucrurile.

Si Udrea stia foarte bine ce o asteapta si cu toate astea si-a jucat rolul in piesa. Bravo ei.

Intelegeti acum de ce se tot c..a pe el Dan Tapalaga pe tema Basescu - Udrea? Pentru ca avea dreptate :) Udrea a facut prostii. Bravo lui. Printre cei mai buni jurnalisti din Romania.

Trebuie sa inteleaga insa un lucru. Tapalaga facea jurnalism. Basescu facea geopolitica! O mica mare diferenta.

P.S.
Cum poti "indruma" justitia?

Nu merge sa ii sugerezi direct sefului DNA sa faca ceva, repet, sugerezi, tu presedinte sau tu prim-ministru pentru ca e ilegal.

Incalci Constitutia, faci trafic de influenta, ai pus-o.

Cum se face atunci?

Il rogi pe dragul de ambasador strain sa-i spuna. Intr-o ambasada de genul celei americane, sigur exista macar o camera in care sa nu se poata face interceptari.

Te duci acolo si primesti toate ordinele de care ai nevoie.

Toata lumea e fericita!

Foarte tare! :)

Aia au imunitate diplomatica si nu patesc nimic. Si gata treaba!!!!!

Niciun comentariu: