miercuri, 4 februarie 2015

Limita sistemului

De ce i-a oferit sistemul lui Basescu protectie lui Udrea?
De ce tergiverseaza procurorii dosare in functie de interese politice?

Raspunsul este cred, din pacate, unul singur: ca asa e viata.

Ma gandeam ca ar trebui sa se dea o lege prin care sa oblige judecatorii sa judece mai repede (chiar este prevazut asa ceva in "legea micii reforme in justitie"), procurorii sa instrumenteze dosarele mai repede, serviciile secrete sa dea informatiile despre ilegalitati imediat cum le obtin, presedintele sa fie obligat sa nu ofere protectie oamenilor lui.

Problema este urmatoarea: cum obligi prin lege un om sa gandeasca intr-un mod?

Nu ai cum sa-i verifici. Ii scrii in lege unui angajat al serviciilor secrete ca este obligat sa dea procurorilor informatia despre o ilegalitate pe care o vede IMEDIAT ce a vazut-o.

Poate sa scrie in lege ce-o vrea. Totul depinde de omul respectiv. El o fi vazut ilegalitatea dar pana nu o scrie pe un document ca sa poata fi urmarit, verificat si eventual condamnat NU AI CE SA II FACI!!!!!!

Totul se rezuma la buna credinta a oamenilor. Daca Livia Stanciu de la ICCJ are chef sa amane ceva, o sa amane si nimeni nu are ce sa ii faca(nu zic ca ar face asa ceva dna Stanciu).

Asta e lumea in care traim.

Limita sistemului este asta: atat timp cat ce faci nu este ilegal, totul e permis. Si ce daca este imoral?

P.S.
Mai este inca un argument care trebuie avut in vedere.

Esti intr-o competitie cu unii care sunt dispusi sa faca orice ca sa castige: sa mituiasca, sa ameninte, sa fure, in general orice activitate care incalca legea si tu trebuie sa te bati cu ei si sa mai si castigi.

Credeti voi ca este posibil sa iei parte la aceasta competitie fara sa te murdaresti si tu?
Exclus.

Niciun comentariu: