marți, 10 februarie 2015

Moment dificil

Grele vremuri pentru Romania: un presedinte nou care este complet paralel cu ce se intampla in tara, un parlament plin de penali care mimeaza respectarea statului de drept asteptand sa se mai linisteasca lucrurile, un guvern condus de iresponsabilul suprem Victor Ponta, imaginea luptei anticoruptie are de suferit de pe urma atacurilor Elenei Udrea.

Daca Iohannis face vreo greseala mare care sa zdruncine in mod semnificativ increderea poporului in el si daca mai avem vreun soc economic sau de alt fel, tare imi e ca romanii vor abandona complet ideea de implicare si vor renunta la politica.

Daca ajungem acolo, atunci parlamentarii nostri penali vor fi liberi sa ciunteasca legile anticoruptie si nimeni nu se va mai opune. In acel moment, vom pierde tot ce s-a realizat in ultimii zece ani cu atata efort si nu va mai interesa pe nimeni.

Pana si poporul va rasufla usurat. "Ce mai atata anticoruptie? A fost o toana a lui Basescu. Romanii sunt un popor balcanic, nu vom scapa niciodata de coruptie. Acum hai sa furam si noi sa ne imbogatim peste noapte."

Aici suntem.

Veti vedea ca parlamentul ii va apara in continuare pe parlamentarii pesedisti cu probleme. Se fereste sa dea o decizie clara pe tema ordonantei traseistilor care a fost declarata neconstitutionala. Daca nu pica guvernul Ponta va fi rau de tot. Nici nu va mai fi nevoie de vreun soc extern ca Iohannis se va eroda rapid.

Ne lipseste leadership la varf.

Niciun comentariu: