miercuri, 10 iunie 2015

Despre mizeria umana numita Victor Ponta

Victor Ponta este tipologia mediocrului de care colegii de orice fel (de serviciu, de partid, de scoala, de baschet) fac misto.

Este tantalaul care nu s-a putut impune niciodata prin el insusi, prin munca, pasiune si consecventa.

Este tipologia care toata viata a cunoscut doar doua feluri de oameni: la fel ca el si mai buni ca el. Datile cand a cunoscut oameni mai putin valorosi decat el din punct de vedere profesional sau al unei specialitati au fost exceptii.

Este genul de om care daca il cunosti prima data zici ca este un om oarecare, la locul lui, linistit si relativ de treaba.

Dar lucrurile sunt mult mai diferite decat am crede la prima vedere.

Este de fapt un lucru la care el este mai bun decat cei din jurul lui: ura si resentimentul adunate de-a lungul vietii. Aici ne intrece pe majoritatea. Cum a vazut de mic ca nu are cum sa razbeasca prin propriile forte, avand insa o ambitie nemasurata si dorind sub orice forma sa se realizeze, s-a conditionat astfel incat sa nu fie lucru pe lumea asta pe care el sa nu fie dispus sa-l faca, oricat de josnic, cinic, antisocial, egoist si, desigur, ilegal ar fi.

Colegii de serviciu, aia care faceau misto de el, o faceau pentru ca il credeau incapabil nu numai de a se apara la atacuri dar probabil prea slab ca sa incerce sa riposteze. Aduceti-va aminte de filmuletul in care Vanghelie se ia de Ponta acuzandu-l ca a distrus partidul.

Problema colegilor lui Ponta este ca nu stiau cata ura nutrea el inauntrul lui si cum astepta el ocazia de a se razbuna.

Asta a si facut: a adulmecat el dupa oportunitati si l-a gasit pe omul ideal care sa il propulseze in viata, Adrian Nastase.

Oamenii ca Nastase asta cauta cand isi aleg lacheii: oameni ambitiosi, dispusi sa faca orice pentru stapanul lor pentru a dobandi beneficii. Ponta este prin excelenta un astfel de lacheu.

El practic si acum este tot un lacheu al diversilor oameni cu adevarat influenti in tara asta: Ilie Sarbu, Dan Ioan Popescu (inca, se pare), milionari din diverse firme, fosti generali ai securitatii.

O data ce Nastase l-a promovat, a acaparat tot mai multa putere si, intr-un final, cu ajutorul lui Sarbu si altii, a ajuns prim-ministru.

Dar lucrurile nu se opresc aici.

Eu l-as compara cu Hitler, chiar daca veti spune ca exagerez. Sunt foarte serios cand spun asta. Hitler a fost un ratat toata viata, a adunat o ura inimaginabila in el de pe urma nenumaratelor esecuri pe care le-a avut. O data insa ce a ajuns la putere, nu a mai fost nimic care sa il opreasca: a fost in stare sa parjoleasca toata lumea pentru ambitiile lui nebune, a mers atat de departe incat Germania a fost cucerita complet si rupta in mai multe bucati de catre aliati.

Asa este si Victor Ponta. Uitati-va ce face. Este inimaginabil. Ar fi in stare sa modifice intr-un asemenea hal Codul Penal incat lupta anti-coruptie ar fi compromisa definitiv. Ar fi in stare sa plateasca grupuri de oameni care sa faca contramanifestatii violente la orice protest impotriva lui. Este in stare sa cumpere toata presa cu bani de la stat, eventual televiziunile neprietenoase sa le copleseasca prin amenzi de la CNA.

Ziceti ca fabulez? Uitati-va ce au facut in 2012. Au taiat din atributiile Curtii Constitutionale prin ordonanta de urgenta ceea ce este o incalcare grava a Constitutiei. Au incalcat regulamentele camerelor, au fraudat milioane de voturi la referendum.

Voi credeti ca e de gluma? Oameni buni, Ponta asta este un monstru. Adrian Nastase era un gentleman pe langa el.

Dar asta nu inseamna ca nu este in continuare un mediocru desavarsit. El nu stie foarte bine ce face. El merge la Ilie Sarbu sau la altii de talia acestuia si le cere ajutor. Ce le spun ei, aia face. Cand merge la niste consilieri care ii sunt subalterni, le spune sa ii ofere niste solutii pentru a atinge un obiectiv oarecare si aia face.

Vrea o solutie pentru a creste in sondaje. "Cumparati toate televiziunile si puneti-le sa minta poporul". Aia face.
Vrea o solutie pentru a scapa de dosarul penal. "Modificati legislatia pentru a dezincrimina conflictul de interese". Aia face.
Vrea sa castige alegerile prezidentiale. "Nu-i lasati pe cetatenii din diaspora sa voteze". Aia face.

La el nu exista conceptul de bine sau rau. La el totul este o lupta pentru supravietuire.

Va spun, este in stare sa faca niste orori omul asta de nu ne vine sa credem.

Este un pericol pentru Romania si trebuie sa plece din acea functie!

Niciun comentariu: