miercuri, 19 august 2015

Cum si-a batut joc Basescu de victimele mineriadei

Cum si-a batut joc Basescu de victimele mineriadei?

A condamnat comunismul ca un regim ilegitim si criminal.....si atat.

Sa ma explic.

Eu sunt convins ca printre primele informari pe care le-a cerut SRI-ului cand a ajuns presedinte a fost o informare completa despre revolutie si mineriade.

Dupa cum putem vedea si noi acum in dezvaluirile din Evenimentul Zilei, existau inregistrari si documente scrise care demonstrau fara urma de dubiu ca Iliescu a fost responsabil cu reprimarea manifestantilor din Piata Universitatii din 1990. In prima faza a ordonat armatei sa intervina. Cand aceasta a refuzat, i-a adus pe mineri. Oribil gest!

Basescu avea toate aceste informatii si multe altele.

Au fost cu siguranta presiuni din partea societati civile, poate din partea aliatilor si altii pentru a rezolva acest dosar.

Basescu a facut ce face orice politician cand vrea sa amane un lucru: a facut o comisie.

Sa nu ma intelegeti gresit. Comisia condusa de Vladimir Tismaneanu a facut cu siguranta o lucrare excelenta prin care au catalogat toate ororile regimului comunist.

Din punct de vedere juridic insa condamnarea comunismului nu cred ca are vreo valoare. Nu stiu daca are putere de lege. Este doar o declaratie facuta de presedintele statului.

Condamnarea in sine a fost un gest foarte bun dar din pacate, din partea lui Basescu, a fost un gest necinstit. Ce a vrut prin asta a fost sa inchida gura celor care l-ar fi criticat ca ii apara pe comunisti.

Si acum, dupa 10 ani putem vedea foarte limpede ca Basescu i-a aparat pe comunisti. Iohannis nu este nici de un an presedinte si deja s-au facut publice inregistrarea completa in care Iliescu le da indicatii minerilor si documentele armatei din care reiese ordinul dat de acesta pentru a interveni in Piata Universitatii.

Iohannis de ce a putut in niciun an si Basescu nu a reusit in 10?

Rusine Basescu!

Aici aveti linkul cu filmuletul in care Iliescu le ureaza succes minerilor...
Aici aveti linkul catre un articol din Evenimentul Zilei in care puteti vedea ordinele date de Iliescu armatei de a interveni in Piata Universitatii!

Niciun comentariu: