duminică, 23 august 2015

Iar si-au batut joc de noi

Ce si-au batut joc de noi politicienii reintroducand votul pe liste!

Acum mi-a picat fisa. Ne-au manipulat intr-un hal de nedescris.

Toti, inclusiv tupeistul de Basescu, au sustinut teoria ca votul uninominal a adus "niste mici zei" in parlament, ca nu se mai pot face lucruri, ca nu stiu ce, ca nu stiu cum. Asa ca mai bine sa trecem inapoi la votul pe liste ca sa ii poata controla mai bine partidul.

O mare prostie!

Vina pentru dezastrul asta de parlament nu a fost a sistemului uninominal ci a modului in care partidele si-au selectat candidatii.

In principiu, candidatii au fost alesi asa: "Ai bani sa-ti finantezi campania si eventual sa dai niste bani si la partid? Esti bun."

Cam atat. Nu au urmarit deloc criterii de integritate. Asa se face ca in parlament au intrat o multime de oameni cu probleme cu legea, unii fiind chiar condamnati definitiv in trecut.

Le-a fost frica sa lase sistemul uninominal inca un ciclu electoral pentru ca, daca ar fi intrat oameni mai de calitate in parlament si cu coloana vertebrala nu ar mai fi putut face prostii asa de usor ca pana acum.

Asa ca au trecut inapoi la votul pe liste care implica urmatoarea procedura de selectie: "Da-mi jos pantalonii si chilotii si pupa-ma in fund daca vrei sa te pun pe lista".

Si-au batut iar joc de noi.

Acum nu o sa mai avem un parlament plin de oameni care au realizat ceva in viata de au ajuns sa aiba bani, chiar daca asta inseamna ca au facut si ilegalitati. Au facut ilegalitati dar macar i-a dus capul sa faca niste legaturi.

Acum vom avea un parlament plin de nulitati care nu sunt in stare de nimic si sunt constienti de asta. Asa ca fac tot ce le spune partidul, fara sa cracneasca pentru ca stiu ca altfel se vor intoarce in mizeria in care au trait atata timp...

Niciun comentariu: