sâmbătă, 19 septembrie 2015

De ce devin neinteresati de societate

Daca stai un pic sa asculti iti dai seama ca nu o duc rau deloc tinerii in lumea lor.

Foarte, foarte multa placere. Si e si multa placere curata.

Dar lumea e si durere si asta le e greu sa inteleaga cand in jur (televizor, internet, radio, prieteni) totul le spune altceva...

Multi dintre ei ajung sa inteleaga ca viata nu este doar placere, ca nu poti sa faci tot timpul ce vrei...ca de fapt foarte greu reusesti sa ajungi sa faci ce vrei dar nu interpreteaza corect cauzele si se alieneaza.

In loc sa vada ca fiecare trage pentru el, ca majoritatea au probleme proprii, nesigurante, temeri, complexe si ca trebuie sa invete sa se descurce singur unii interpreteaza ca societatea are ceva cu ei, ca intentionat se lucreaza impotriva intereselor lui/ei, ca politicienii fura, ca americanii ne trag pe sfoara, etc.

Isi proiecteaza neputinta si lipsa de intelegere in exterior, nu isi iau timpul necesar sa caute in interior resorturi de incredere, rezistenta, ambitie si devin antisociali sau....asociali. Pur si simplu nu-i mai intereseaza.

Sunt ca niste oameni raniti in dragoste. Iluziile pe care le-au avut pana atunci s-au naruit si nu reusesc sa mai puna nimic in loc.

Asta face excesul de nevoie de placere.

Niciun comentariu: