vineri, 11 septembrie 2015

De ce sunt suparati romanii?

De ce sunt suparati romanii pe democratie si nu mai merg la vot, de ce hulesc capitalismul?

Pentru ca, cel putin de 26 de ani nu am avut niciodata o democratie functionala sau un sistem economic viabil.

Tot timpul au fost niste grupuri de interese care au facut orice ca sa se mentina la putere si, pe cat se poate, sa tina poporul intr-o stare de subdezvoltare, mizand pe faptul ca un electorat sarac si needucat e usor de manipulat si eventual cumparat la vot.

Sa dau niste exemple de sabotaj:
- privatizari paguboase ale unor obiective strategice; politicienii si-au luat spagile, strainii au dobandit active importante iar poporul a devenit mai dependent de fluxurile de capital din exterior pentru ca resursele interne nu sunt suficiente

- maririle de salarii si pensii ale lui Tariceanu din 2008; au pus tara intr-o situatie imposibila chiar inainte de inceperea celei mai mari crize economice mondiale din ultimele decenii

- lovitura de stat din 2012; au ingenuncheat statul de drept prin abuzuri constitutionale pentru a incerca sa opreasca procesul de modernizare a tarii inceput o data cu emanciparea justitiei in mandatul lui Basescu

- achitarea abuziva a Marianei Rarinca pentru a permite apoi atacarea justitiei prin intermediul diverselor institutii corupte sau de propaganda.

Si mai sunt multe alte exemple.

Problema nu este nici la democratie, nici la capitalism.

Problema este ca niciodata nu am avut ragaz din partea unor oameni diabolici, fara scrupule, al caror unic interes era sa se imbogateasca.

Sigur, avem multe legi invechite dar asta nu inseamna ca sunt neaparat rele. Din cauza unor oameni rau intentionati, lacunele sunt speculate tot timpul in favoarea unor interese personale, private si impotriva interesului national.

Daca in locul judecatorului rauvoitor care avea pica pe Livia Stanciu pentru ca din cauza ei nu a promovat si in consecinta a achitat-o abuziv pe Rarinca am fi avut un om onest, increderea oamenilor in sistem s-ar fi intarit, nu s-ar fi clatinat.

Daca nu ar mai fi atatia iresponsabili care sa atace pe toate caile posibile statul de drept si mecanismele lui am putea scapa si noi mai repede de aceste complexe de tara mica si oropsita si ne-am putea vedea de crestere.

Niciun comentariu: