duminică, 13 septembrie 2015

Despre prostia barbatului

Am tot scris articole despre femeie dar despre barbat nu. Nu vreau sa credeti ca am o imagine viciata in legatura cu sexele asa ca o sa scriu si despre prostia barbatului.

Problema cea mai mare a barbatului in societate este lipsa empatiei. Daca femeia a fost obligata de evolutie sa aiba abilitati empatice pentru ca ea este cea care ingrijeste copilul si trebuia sa poata intelege ce nevoi are acesta, barbatul nu a avut aceasta constrangere.

Scopul barbatului era sa ofere securitate grupului, sa vaneze, sa cucereasca teritorii, sa caute femei cu care sa se reproduca. Barbatul a evoluat in jurul competitiei si luptei. Pentru asta nu a avut nevoie sa poata intelege ce gandeste celalalt si mai ales ce simte.

V-ati intrebat vreodata ce anume il face pe un om sa fie perceput ca fiind rau? Ce caracteristici trebuie sa aiba pentru ca efectele actiunilor lui sa fie mai degraba negative decat pozitive?

Peste tot unde veti cauta, veti gasi o trasatura care se repeta: egoismul.

Acum, sa ne intelegem, egoismul nu este un lucru rau in sine. Egoismul este comportamentul obisnuit al oricarui individ din natura, este principalul catalizator al actiunilor umane. Problema este ca de multe ori ii afecteaza pe ceilalti intr-un mod neplacut pentru ca interesele unuia rareori coincid cu interesele celuilalt. Cand se intampla asta, atunci cel egoist va fi perceput ca fiind rau.

Care este primul lucru care trebuie facut pentru a scapa de egoism? Sa te gandesti si la celalalt, sa intelegi ce vrea...adica exact empatia!

Asta e cheia! Barbatul este mai putin empatic prin propria lui natura asa ca mult mai des va da dovada de un comportament egoist care va fi perceput ca un comportament negativ, rauvoitor.

Asta la nivel de baza...ca daca ar fi doar asta ar fi bine.

Dar daca asociezi egoismul cronic/lipsa de empatie cu frustrarile uzuale care vin o data cu mediocritatea intelectuala, financiara, sociala care nasc tot felul de comportamente antisociale, deviante barbatul se transforma intr-un monstru.

Pe buna dreptate....iar cand o femeie mediocra si ea care este absorbita de propriul ei microunivers hormonal si emotional intra in contact cu el, in mod invariabil va avea de suferit pentru ca barbatul va fi incapabil, intentionat sau neintentionat, sa ii ofere chiar si o mica urma de altruism/bunatate.

Daca mai punem si nevoia instinctiva a barbatului de a face sex, este clar ca femeile vor suferi mult mai mult de pe urma lor decat le va fi bine.

Si la fel este si in relatiile intre barbati. Prietenia intre barbati functioneaza foarte greu din cauza firii lor competitive si a lipsei de empatie. Daca ar fi doar competitia ar fi ok dar lipsa de interes pentru ce gandeste/vrea celalalt este la fel de neplacuta ca si in relatia dintre barbat si femeie.

Cand esti in contact cu un barbat mediu, in principiu daca nu ai vreo utilitate cu el, la fel de bine te poti lipsi de prezenta lui. Este atat de lipsit de empatie incat si cand vrea sa iti faca un bine/sa iti faca un cadou tot poate sa o dea in bara pentru ca nu intelege ce se intampla cu cei din jur.

Asa ca atat timp cat nu te deranjeaza prea mult, il tolerezi. Cand incepe sa o ia razna, il trimiti la plimbare.

La noi e mai simplu pentru ca nu avem nevoie de ei dar femeile care vor o familie sunt "condamnate" sa caute barbati cu care sa poata face ceva impreuna...si asta nu este usor deloc.

Niciun comentariu: