luni, 19 octombrie 2015

De ce se grabeste PSD-ul cu votul prin corespondenta?

De ce se grabeste PSD-ul sa treaca votul prin corespondenta astfel incat sa se poata aplica la alegerile locale si parlamentare de anul viitor?

Ii obliga Iohannis daca vor in continuare premier de la PSD.

Mentinerea lui Ponta ca prim ministru nu este o varianta buna pentru PSD. Daca ar ramane pana la parlamentarele de anul viitor le va dauna din punct de vedere electoral pentru ca ar insemna sa sustina un politician cu probleme in justitie in fruntea tarii, probleme de imagine pentru tara, etc.

In al doilea rand se zvoneste ca DNA-ul ar mai avea munitie pentru alte dosare pe numele lui Ponta, despre fapte care de data aceasta au fost facute in timpul mandatului de prim ministru deci inceperea urmaririi penale ar duce automat la suspendarea lui.

Ideea e ca Ponta nu are cum sa mai ramana mult timp la Palatul Victoria.

Si atunci Iohannis le spune asa: "Ok. Aveti majoritate parlamentara. Vreti sa numesc premier tot de la PSD si mai mult decat atat, vreti sa numesc un premier de la PSD care sa va si convina (!)? Treceti votul prin corespondenta. Altfel o sa numesc un premier fidel mie si pierdeti puterea."

Ce sa faca atunci? Se executa.

Sa speram ca UDMR-ul nu va reusi sa strice aceste planuri contestand la CCR si facand astfel incat legea sa fie promulgata si sa intre in vigoare prea tarziu pentru a mai fi aplicata la anul.

Niciun comentariu: