miercuri, 25 noiembrie 2015

De ce fac Franta si Germania cu ochiul Rusiei

De ce vrea Franta sa se imbunatateasca relatiile UE cu Rusia in ciuda dorintelor americanilor de a mentine sanctiunile economice?

Pentru ca nu isi face griji ca va fi invadata vreodata de acestia pentru ca este mult prea departe si are arma nucleara.

Asta pune Franta in situatia confortabila de a isi permite sa trateze cam de la egal la egal cu Rusia. Ei au interesul sa aiba relatii economice cu rusii pentru ca daca americanii le intorc spatele (si o pot face oricand, daca nu au facut-o deja si nu stim noi) Franta ramane cu piata din UE si ce mai are eventual prin Africa.

Intr-o situatie mai interesanta este Germania. NU au arma nucleara. Beneficiaza de protectie nucleara in cadrul NATO si atat. Ar fi fost culmea la cata suferinta au provocat in cele doua razboaie mondiale sa le dea si arme nucleare... Criza demografica la orizont au, americanii le fac probleme cu industria auto, tot ce le ramane este sa se tina cocosi in UE si sa aiba relatii cu Rusia pentru ca nici nu au avut colonii precum Franta.

Acum e mai clar de ce pe Franta si Germania nu le intereseaza de nevoia Romaniei, a Poloniei si a tarilor baltice de a ii tine pe rusi cat mai departe.

Niciun comentariu: