joi, 5 noiembrie 2015

Mutarea lui Iohannis

Sunt foarte curios ce va face Iohannis in continuare.

Este de departe cel mai important moment al mandatului sau de pana acum si decizia lui foarte probabil ii va marca presedintia de acum incolo.

Este bine ca are deja un an de cand este in functie, a apucat sa invete cat de cat cum merg lucrurile in politica tarii.

Sfatul meu este sa urmareasca prin nominalizarea pe care o face continuarea luptei anticoruptie, independenta justitiei si un stat de drept puternic. Daca va pune aceste teme in mijlocul strategiilor lui nu are cum sa piarda pentru ca asta este ce isi doreste poporul...chiar daca unii oameni nu isi dau seama exact ca la asta se reduce.

Persoana pe care o va propune trebuie sa inspire incredere oamenilor. Nu trebuie sa fie neaparat tehnocrat dar trebuie sa fie cineva pe care oamenii sa accepte.

Din punctul meu de vedere, Catalin Predoiu ar fi o nominalizare buna. Iohannis si-ar respecta cuvantul dat in campania electorala si ar fi un premier de dreapta, foarte bun politician din moment ce a rezistat atatia ani ministru al justitiei, in mai multe guverne succesive. Cu experienta pe care a acumulat-o nu ar mai avea nevoie de acomodare, ar putea intra direct in paine.

Niciun comentariu: